fbpx

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Aυτό μας έλλειπε: μπορεί μέχρι και 60% πάνω!

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο (κινδυνεύει να εφαρμόσει στάση πληρωμών), του ταμείου δηλαδή που χρηματοδοτείται από την ένωση των ασφαλιστικών εταιριών Ελλάδας, πιθανά να φέρει μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα.

Μετά από την πρόσφατη απόσυρση των ρυθμίσεων του άρθρου 48 – πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που αφορά τα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων – σύντομα το Επικουρικό των ασφαλιστικών εταιριών θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, αφού οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα 700 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδα του Κεφαλαίου φτάνουν τα 72 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Στο Επικουρικό αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 125.000 υποθέσεις αποζημιώσεων (!) και σύμφωνα με τους εκπροσώπους του η κατάσταση οδηγήθηκε εκεί λόγω της αύξησης κατά 400% τα τελευταία χρόνια, των αποζημιώσεων για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη (τι λέτε βρε παιδιά!!)… αλλά και λόγω των “κανονιών” εταιριών ασφαλειών, που έχουν σκάσει, θα λέγαμε κι εμείς.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες καλούν το κράνος (oύπς… κράτος) σε αλλαγές στη νομοθεσία για να μην αυξήσουν τα ασφάλιστρα πάνω από 50% (κάτσε να δεις πως λέγεται αυτό;).

Και το Burgman ανασφάλιστο; Καθόλου τυχαίο, μάλλον αναμενόμενο, αν υπάρξουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Βέβαια οποιαδήποτε αύξηση – των ήδη δυσβάστακτων για πολλούς – ασφαλίστρων θα αυξήσει κι ένα άλλο πολύ επικίνδυνο φαινόμενο: τον ήδη μεγάλο στόλο των ανασφάλιστων οχημάτων (και σκούτερ φυσικά, σιγά που θα μείνουν απ’ έξω) που “κυκλοφορούν ελεύθερα”, έτοιμα για ζημιά στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 15% του στόλου που κυκλοφορεί στους δρόμους, επίδοση με την οποία κατακτά την πρώτη θέση (ναι, μπράβο…) μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κακό αυτό…).

Οι εκτιμήσεις προσδιορίζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου στο 1,5 εκατομμύριο! Απίστευτα πράγματα… αυτή η χώρα ότι και να πιάσεις, σε ότι κι αν αναφερθείς πρώτη είναι…