fbpx

VOLKSWAGEN E-SCOOTER

VW: Επενδύοντας ηλεκτρικά

Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, κάθε μέρα θα παρουσιάζουμε κι από ένα καινούργιο ηλεκτρικό scooter… Έκπληξη για τον Ειδικό Τύπο αποτέλεσε η πρόταση της Volkswagen, που παρουσίασε ένα δίτροχο σκουτεράκι με ηλεκτρικό κινητήρα στο Motor Show της Σανγκάης στην Κίνα με το όνομα… Volkswagen E-Scooter.

Volkswagen E-Scooter

Volkswagen E-Scooter

Μπορεί βέβαια το όνομα να μην είναι και τόσο εμπνευσμένο, αλλά στο κομμάτι της πρακτικότητας η γερμανική εταιρία του Βόλφσμπουργκ ανακοίνωσε πως το νέο της E-Scooter (αποτελεί πρωτότυπο προς το παρόν) διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 350 Watt, που τροφοδοτείται από μπαταρίες νικελίου-υδριδίου. Η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 48 χ.α.ω και η αυτονομία τα 40 χιλιόμετρα.

Volkswagen E-Scooter Concept

Volkswagen E-Scooter Concept

Ο διευθυντής σχεδιασμού του εργοστασίου της VW στην Κίνα, Σάιμον Λόζμπι, δήλωσε πως η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί με την χρησιμοποίηση ακριβότερης μπαταρίας, ενώ στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ηλεκτροκινητήρας 700 Watt. Τα 350 Watt και η φθηνότερη μπαταρία επιλέχθηκαν για να είναι προσιτό το E-Scooter στους καταναλωτές και πως πρόκειται για μια λύση, ειδικά για τις μεγαλουπόλεις όπως η Σανγκάη.

Volkswagen E-Scooter Concept

Volkswagen E-Scooter Concept

Η Volkswagen σκέφτεται να το βγάλει στο μέλλον στην παραγωγή, αν και η πώληση του E-Scooter στην Κίνα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αφού η μέση τιμή για τα ηλεκτρικά σκούτερ που πωλούνται στην τοπική αγορά δεν ξεπερνούν τα 500 δολάρια. Παρ’ όλα αυτά η Volkswagen ανακοίνωσε πως η τιμή του E-Scooter θα βρίσκεται κάτω από τα 1.000 δολάρια και πως θα παρουσιάσει ολόκληρη γκάμα ηλεκτρικών Scooter στην κινεζική πρωτεύουσα μέσα στο 2012.

Η γερμανική εταιρία θα δραστηριοποιηθεί αρχικά στην Κίνα, αλλά με δεδομένη την τεχνογνωσία, τις εγκαταστάσεις, την επένδυση και το δίκτυο πωλήσεων, πιστεύουμε οτι είναι πιθανό να δούμε το ηλεκτρικό της σκούτερ σύντομα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πλάκα θα έχει πάντως να λες “Θα πάω με το Φολξβάγκεν στη δουλειά” και να καβαλάς σκουτεράκι…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

 

KAI TO BINTEO THΣ VOLKSWAGEN ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ