fbpx

Zonsen Magic Cube: Κουκλίστικο και χρηστικό

Η πρωτοτυπία δεν λείπει πλέον από τους Κινέζους κατασκευαστές

Ένα “κουκλίστικο” σκούτερ που δεν είναι ηλεκτρικό αλλά χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης λανσάρισε στην αγορά η Zonsen, ενάμιση χρόνο μετά την παρουσίασή του σε διεθνή έκθεση όπου είχε αποσπάσει πλήθος θετικών σχολίων.

Οι εποχές που οι Κινέζοι ακολουθούσαν τον υπόλοιπο κόσμο είτε κατασκευαστικά είτε σχεδιαστικά έχουν τελειώσει πλέον, το ρεύμα αντιστρέφεται και σημάδια αυτής της τάσης συναντάμε ολοένα και συχνότερα στο χώρο των σκούτερ και των δύο τροχών.

Ένα από αυτά είναι το Zonsen Magic Cube, ένας “κύβος του Ρούμπικ” με αναδιπλούμενα φώτα!

Η Zonsen είναι ένας Κινέζος κατασκευαστής που προσφέρει μια σειρά από σκούτερ και μοτοσυκλέτες με πρωτότυπα σχέδια.

Το νέο, ασυνήθιστο μοντέλο, το Magic Cube, έχει μια σιλουέτα που θυμίζει ηλεκτρικό σκούτερ, αλλά δεν είναι, αφού χρησιμοποιεί κινητήρα βενζίνης 150cc.

Η σχεδίαση του Zonsen Magic Cube είναι μοναδική και πολύ ιδιαίτερη, μέσα στην εποχή της, θυμίζοντας ηλεκτρονική συσκευή, πρωτότυπο γκατζετάκι, ενώ μπροστά διαθέτει ένα αναδιπλούμενο φως, για λόγους εντυπωσιασμού περισσότερο: “Έτσι μας άρεσε – έτσι το κάναμε”!

Η κινεζική Zonsen (το νέο όνομα της πρώην Zongshen, που μίκρυνε για ευκολία) ιδρύθηκε το 1982 και προσφέρει επί του παρόντος μια σειρά από πρωτότυπα σκούτερ και μοτοσυκλέτες.

Στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας Chongqing του 2023, είχε παρουσιάσει αυτό το μίνι, γυμνό σκούτερ εξοπλισμένο με έναν αερόψυκτο κινητήρα 150cc,  το οποίο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο.

Το Magic Cube φοράει και διαφανή πλαστικά καπάκια εκτός των άλλων, ωστόσο είναι η μοναδική εμφάνιση και κατασκευή που ανατρέπει εντελώς την εικόνα των συμβατικών σκούτερ, με το εκτεθειμένο πλαίσιο να δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα σιλουέτα, που θυμίζει παλαιότερο Honda Motocompo και Honda Zoomer (τα οποία κάποτε έρχονταν και στην Ελλάδα).

Η μακριά σέλα -που τελειώνει πάνω από τα δύο αμορτισέρ- είναι ξεκάθαρα ευθεία, ενώ η περιοχή γύρω από την ουρά θυμίζει custom ρετρό μοτοσυκλέτα.

Το τιμόνι βρίσκεται σε όρθια θέση – με μια στιβαρή κατασκευή – και τα ελαστικά 12 ιντσών στον μπροστινό και πίσω τροχό παρέχουν χαμηλό ύψος σέλας και ευελιξία.

Αυτό που μοιάζει με ρεζερβουάρ είναι χώρος μικροαντικειμένων και είναι εξοπλισμένος με μια θύρα USB. Το ρεζερβουάρ καυσίμου βρίσκεται χαμηλότερα στο σκούτερ και έχει χωρητικότητα 5 λίτρων.

Το ύψος της σέλας είναι 720 mm, το Magic Cube διαθέτει φώτα full LED που είναι μικροσκοπικά, ενώ ο προβολέας είναι αναδιπλούμενος και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες όταν ανοίξει ο κεντρικός διακόπτης!

Διατίθεται σε έξι διαφορετικά χρώματα και η τιμή του στην Κίνα είναι περίπου 1.600 ευρώ.

Προς το παρόν τα μοντέλα της Zonsen δεν έχουν εισαχθεί ακόμα στην ευρύτερη Ευρώπη, παρά μόνο στην Ισπανία, αλλά ούτε εκεί έχει φτάσει ακόμα το “κουκλίστικο” Cube.

Aπό την άλλη, είναι σίγουρο πως πρόκειται για έναν κατασκευαστή για τον οποίο θα ακούσουμε πολλά στο μέλλον – και πολύ πιθανά να δούμε και στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X