fbpx

TVS Entorq 210: Ένα PCX από την Ινδία

Είπαν θα βγει στην παραγωγή

Η τρίτη σε μέγεθος εταιρία στην Ινδία και μια από τις 10 μεγαλύτερες στον κόσμο η TVS Motors παρουσίασε στο σαλόνι Expo 2016 ένα νέο πρωτότυπο σκούτερ. Το TVS Entorq 210 που τράβηξε τα βλέμματα του κοινού και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και έχει ανακοινωθεί από την εταιρία σαν μοντέλο που θα βγει στο δρόμο τον Νοέμβριο του ’16.

TVS-EnTorq-210-HD-Wallpaper-Download

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από ανθρώπους του εργοστασίου της TVS Motors, in-house όπως λέγεται στην ορολογία, το TVS Entorq 210 στοχεύει στην καθημερινή μετακίνηση, αλλά και σε μικρές διαδρομές εκτός πόλης.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από διάφορα σκούτερ και μοτοσυκλέτες της αγοράς, το Entorq τελικά καταφέρνει να μην μοιάζει με κανένα απο τα σκούτερ που ξέρουμε.

TVS-EnTorq-210-Front-View-HD-Picture

Το Concept Scooter της TVS συνδυάζει μια πρωτότοτυπη κομψότητα που δεν έχουμε συνηθίσει σε ινδικά δίτροχα.

Ο κινητήρας που είναι ολοκαίνουργιος, χρησιμοποιεί ψυγείο τοποθετημένο στο διαμήκη άξονα, κάθετα στον στρόφαλο, θυμίζοντας τους αντίστοιχους κινητήρες της Honda, της Yamaha και πρόσφατα και της Piaggio (βλ. Medley).

TVS-EnTorq-210-Rear-Wheel-Image

O υγρόψυκτος, τετράχρονος 212,5 cc κινητήρας τροφοδοτείται από ψεκασμό και έχει αυτόματη μετάδοση CVT. H τελική ταχύτητα που ανακοινώνεται για το TVS Entorq 210 είναι τα 120 km/h και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι μεγάλη στα 8.5 λίτρα για αυξημένη αυτονομία.

Το σκούτερ είναι τρίχρωμο, με διχρωμία στο ανώτερο κομμάτι της ποδιάς (πορτοκαλί και λευκό) και σκούρο γκρίζο μεταλλικό στα πλαΪνά του καπάκια. Το πιρούνι είναι ανάποδο, δισκόφρενα υπάρχουν μπροστά και πίσω, όπως και ABS στον εξοπλισμό.

Η πίσω ανάρτηση γίνεται με ένα αμορτισέρ που είναι παράλληλα τοποθετημένο με το έδαφος, στην αριστερή πλευρά του σκούτερ και εδράζεται πάνω στις κάσες του κινητήρα που λειτουργεί και σαν ψαλίδι

TVS-EnTorq-210-Pic

Τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, διαθέτει υποδοχή για Smartphone με πλοήγηση GPS, μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα. Οι τροχοί του TVS Entorq 210 είναι 14 ιντσών.

Με αυτό το μοντέλο γίνεται σαφές ότι η TVS θέλει να προλάβει μια πιθανή έλευση του Honda PCX στην τεράστια ινδική αγορά, παρουσιάζοντας τη δική της πρωτότυπη πρόταση. Κι απ’ ότι βλέπουμε δεν τα πάει καθόλου άσχημα.

TVS-EnTorq-210-handle

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X