fbpx

Yamaha TMAX 560 ’21: Νέα χρώματα μόνο

Των φρονίμων τα παιδιά…

Φρόνιμο δεν είναι το TMAX αλλά η Yamaha, η οποία είχε φροντίσει από πέρυσι να κάνει μια γενναία αναβάθμιση στο εμβληματικό της σκούτερ, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και την συμμόρφωση του μοτέρ με τις νέες, Euro 5 προδιαγραφές. Για φέτος λοιπόν, έχουμε μόνο νέα χρώματα.

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση του πρώτου TMAX στην αγορά, το 2001.

Πρόκειται για το μοντέλο που άλλαξε μια ολόκληρη κατηγορία, αυτή των σκούτερ, προσδίδοντας της για πρώτη φορά, σοβαρά sport χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες, το TMAX ανέτρεψε τα δεδομένα, καταφέρνοντας εντυπωσιακούς αριθμούς πωλήσεων, παρά την υψηλή – για scooter– τιμή του.

Στις μέρες μας, το Yamaha TMAX έχει –επιτέλους- ανταγωνισμό, αλλά πέραν των όποιων συγκρίσεων, το σκήπτρο της πρωτοπορίας του δεν μπορεί να το κλέψει κανείς, όπως δεν γίνεται επίσης να το εκτοπίσει από την θέση που καταλαμβάνει στην συνείδηση του αγοραστικού κοινού.

Για το 2021 λοιπόν, το TMAX συνεχίζει απτόητο την πορεία του, έχοντας αποκτήσει από νωρίς, Euro 5 κινητήρα.

Το δικύλινδρο σε σειρά μοτέρ με τους οριζόντια ως προς τον διαμήκη άξονα κυλίνδρους, μεγάλωσε σε χωρητικότητα το 2020, φθάνοντας τα 562 cc, με την απόδοση να διαμορφώνεται στους 47 ίππους στις 7.500 rpm και στα 5,4 kgm ροπής στις 5.250 rpm.

Στην τελευταία του μορφή (βλ. 560) οι αναρτήσεις και το Traction Control βελτιώθηκαν ως προς την λειτουργία τους, ενώ η επανασχεδίαση του πίσω μέρους και των πλαϊνών τμημάτων προσέδωσαν καλύτερη εργονομία για τον συνεπιβάτη, διευκολύνοντας την πρόσβαση του στην σέλα.

Το αριστοτεχνικό “stateoftheart” μονοκόκ αλουμινένιο πλαίσιο παρέμεινε φυσικά, αποτελώντας σε συνδυασμό με την χωροταξική διευθέτηση των επί μέρους στοιχείων του σκούτερ, τα στοιχεία που προσδίδουν στο TMAX οδηγική συμπεριφορά που πλησιάζει αυτή των μοτοσυκλετών.

Οι εκδόσεις συνεχίζουν να είναι δύο, η βασική και η TMAX Tech MAX, η οποία προσθέτει στον εξοπλισμό στοιχεία όπως:

  • MyTMAX Connect σύστημα για πλήρη συνδεσιμότητα με smartphone πολλές άλλες λειτουργίες
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα
  • Cruise Control
  • Θερμαινόμενα γκριπ
  • Θερμαινόμενη σέλα
  • Ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση
  • Εσωτερική επένδυση κορυφαίας ποιότητας
  • Πιρούνι χρυσού χρώματος


Η διαθέσιμη «παλέτα» χρωμάτων για τις εκδόσεις των TMAX έχει νέες προσθήκες για το 2021 και περιλαμβάνει τις εξής επιλογές: TMAX Icon Grey, Sword Grey και ένα νέο TMAX Tech MAX Tech Kamo, Power Grey.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ