fbpx

SYM MAXSYM 400, 2021: Ανακοινώθηκαν τιμή και πλήρη χαρακτηριστικά

Eξοπλισμός στο φουλ – συμφέρουσα τιμή

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά” για το Maxsym 400 , το οποίο επιστρέφει στη γκάμα της SYM, ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό και με ένα, επίκαιρα υψηλό, επίπεδο εξοπλισμού. Η αντιπροσωπεία της SYM στην Ελλάδα ανακοίνωσε την – χαμηλότερη του ανταγωνισμού – τιμή του και έδωσε στην δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το SYM Maxsym 400 ABS/TCS Euro5 είναι εμφανώς μέλος της κατηγορίας των GT – Maxi σκούτερ, που εκτός από μετακίνηση στην πόλη μπορεί να προσφέρει και άνετα ταξίδια.

Το Maxsym 400 ολοκληρώνει την γκάμα της SYM, γεφυρώνοντας την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στo Cruisym 300 και στο Maxsym TL των 465 κ.εκ.


Κινητήρια μονάδα του Maxsym είναι ένας υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας  με τέσσερις βαλβίδες και μονό επικεφαλής εκκεντροφόρο.

Η χωρητικότητά του είναι 399 κ.εκ. και η ανακοινώσιμη ισχύς, 33,5 ίπποι στις 6.750 σ.α.λ. και 4,0 kgm ροπής στις 5.250 σ.α.λ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ζύγωθρα (κοκοράκια) των βαλβίδων φέρουν ρουλεμάν στο σημείο επαφής τους με τα έκκεντρα του εκκεντροφόρου, μειώνοντας τις τριβές και την φθορά, με το μοτέρ να αναπτύσσει μικρότερες θερμοκρασίες στο συγκεκριμένο σημείο.

Το σκούτερ διαθέτει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Traction control του πίσω τροχού.

Το πλαίσιο του SYM Maxsym 400 ABS/TCS είναι νέο και κατασκευάζεται από ατσάλινους σωλήνες κυκλικής διατομής, με ενισχυμένα τα τμήματα του λαιμού και της οριζόντιας διάταξης.

Οι μηχανικοί της SYM πέτυχαν μείωση του βάρους κατά 18,5% σε σχέση με την προηγούμενη δομική μονάδα, χωρίς παραχωρήσεις σε θέματα ακαμψίας και στιβαρότητας.

Το επίπεδο του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλό και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Keyless σύστημα εκκίνησης και κλειδώματος
  • Full LED φώτα
  • Ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε δύο θέσεις χωρίς την χρήση εργαλείων
  • Φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο, ικανό να φιλοξενήσει ένα full face και ένα jet κράνος
  • Ευρεία γωνία 45 μοιρών στο άνοιγμα της σέλας για εύκολη πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο
  • Δυο ντουλαπάκια στο εσωτερικό μέρος της ποδιάς, με παροχές USB 3.0 Quick Charge και DC 12V
  • Ρυθμιζόμενες μανέτες φρένων σε 4 θέσεις
  • Αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • “Χειρόφρενo” που εφαρμόζει αυτόματα με το άνοιγμα του σταντ

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό ασφαλείας, το Maxsym 400 εξοπλίζεται με δικάναλο ABS, Traction Control και το σύστημα ABL (Advanced Brake Light), το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τα alarm του scooter σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 70 χλμ./ώρα.

Το ύψος της σέλας είναι 800 χλστ., το μεταξόνιο στα 1.555 χλστ., το μήκος στα 2.230 χλστ. και το πλάτος στα 820 χλστ., με τους καθρέφτες ανεπτυγμένους.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 13 λίτρα και με βάση την επίσημη ανακοινώσιμη κατανάλωση των 3,5 λίτρων ανά 100 χλμ (βάσει του WMTC3 πρότυπου μέτρησης), η αυτονομία υπερβαίνει τα 350 χιλιόμετρα.

Το Maxsym 400 πατάει σε τροχούς 15 και 14 ιντσών, μπροστά και πίσω αντιστοίχως, οι οποίοι φέρουν ελαστικά διαστάσεων 120/70-15 και 160/60-14.

Tα φρένα αποτελούνται από δύο κυματιστούς δίσκους διαμέτρου 275 χλστ. με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες μπροστά και από μονό, επίσης κυματιστό δίσκο 275 χλστ. πίσω.

Στον τομέα των αναρτήσεων, μπροστά συναντάμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια 41 χλστ., με διαδρομή 120 χλστ. και πίσω δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου (5 θέσεις) αμορτισέρ, με διαδρομή 108 χλστ.


Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από δύο αναλογικά “ρολόγια” (ταχύμετρο και στροφόμετρο), ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται μια
LCD οθόνη, στην οποία απεικονίζεται πληθώρα πληροφοριών.

Το Maxsym θα διατίθεται στην Ελλάδα σε τρία χρώματα, γκρι, σκούρο ματ γκρί και μπρονζέ, με την τιμή του να έχει ανακοινωθεί στα 6.195 ευρώ.

Ο ανταγωνισμός του SYM Maxsym 400 ABS/TCS είναι τα Yamaha XMAX 400, BMW C400X, BMW C400GT, Kymco Xciting S 400, Suzuki Burgman 400, με τιμές που ξεκινούν από τις 6.435 και φτάνουν τις 7.690 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: Γκοργκόλης, Θησέως 309, Αθήνα, τηλ: 210 9403880 , www.sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ