fbpx

MICROLETTA: Χαμογελαστό ηλεκτρικό

 Χαριτωμένο σαν λούτρινο ζωάκι

Αν τα ηλεκτρικά δίτροχα και τρίτροχα κινηθούν προς τη συγκεκριμένη αισθητική άποψη είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν πολλούς πελάτες. Αν τα ηλεκτρικά σκούτερ ενσωματώσουν οικεία σχήματα και γραμμές του παρελθόντος θα έχουν περισσότερες ελπίδες επιτυχίας. Αυτή τη φιλοσοφία φαίνεται να ασπάζεται το τρίτροχο σκούτερ Microletta, προϊόν μιας ελβετικής εταιρίας.

Είναι ένα μικρό και πολύ συμπαθητικό σκουτεράκι που νομίζεις ότι έχει ξεπεταχτεί μέσα από ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar.

To Microletta επρόκειτο να παρουσιαστεί στo σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, η πανδημία όμως οδήγησε τους δημιουργούς να το παρουσιάσουν διαδικτυακά μαζί με ένα – υπέροχο είναι αλήθεια – μίνι ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θυμίζει έντονα το θρυλικό minicar BMW Isetta του παρελθόντος.

Δεν ξέρεις ποιο από τα δυο είναι πιο όμορφο, ποιο να πρωτοδιαλέξεις… το αυτοκίνητο ή το σκούτερ;

Το Microletta είναι σε φάση πρωτότυπου και έχει τη δυνατότητα να παίρνει κλίση στις στροφές, σύστημα ανάρτησης που κλειδώνει όταν το σκούτερ σταματάει στα φανάρια, επιτρέποντας στον αναβάτη να κρατάει τα πόδια του πάνω στο δάπεδο.

Το ηλεκτρικό σκούτερ λειτουργεί παίρνοντας ρεύμα από δύο μπαταρίες κάτω από τη σέλα και δίπλα τους υπάρχει χώρος για κράνος ή άλλα αντικείμενα.

Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τύπου LED “για οικονομία στο ρεύμα”. Υπάρχει φρένο με πεντάλ στο πόδι, αλλά και χειρόφρενο στο τιμόνι.


Το Microletta διαθέτει επίσης ψηφιακή οθόνη που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα, την πλοήγηση, την κατάσταση μπαταρίας, την αυτονομία και την επιτάχυνση.

Ο αναβάτης μπορεί επίσης να συνδέσει το τηλέφωνό του με την οθόνη για να ελέγχει τα μηνύματά του όταν σταματάει στα φανάρια.

Αντίστοιχα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο λέγεται Microlino 2.0 (με αμάξωμα από αλουμίνιο και ατσάλι) έχει περιορισμένο μέγεθος και είναι τόσο μικρό ώστε να καταλαμβάνει μόνο το ένα τρίτο ενός συνηθισμένου αυτοκινήτου.

Σχεδιάστηκε για να συνδυάσει τη μοντέρνα εμφάνιση και τη μηχανική, παίρνοντας την ρετρό-γοητεία του BMW Isetta (που είχε μονοκύλινδρο κινητήρα 250 κυβικών μοτοσυκλέτας) από τη δεκαετία του 1950.

Στα σχέδια της εταιρίας είναι να κυκλοφορήσει το 2021.

Οι τιμές που ανακοινώνονται είναι 5.000 ευρώ για το σκούτερ και 12.000 ευρώ για το αυτοκίνητο

Περισσότερες πληροφορίες: microlino-car.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ