fbpx

Yadea: Νο1 Παγκοσμίως στα ηλεκτρικά σκούτερ!

Yadea – Οδηγεί την παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτροκίνητων σκούτερ

Η Yadea επιβεβαίωσε ήδη από το 2021 πως είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των ηλεκτροκίνητων σκούτερ, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 6,1 εκατομμύρια και την αύξηση να διαμορφώνεται στο +12,4%!

Η Yadea κατέχει την ηγετική θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ και τη δεύτερη θέση στο χώρο των δύο τροχών, πίσω από την Honda!

Πάνω από το μισό των εσόδων της Yadea προέρχεται από τις πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ για έναν συνολικό όγκο παγκόσμιων πωλήσεων που ξεπερνάει τα 13 εκατομμύρια μονάδες για το 2021.

Η εταιρία με έδρα το Χονγκ Κονγκ σημειώνει υψηλή ανάπτυξη, αφού σύντομα εδραίωσε τη θέση της ως δεύτερος κατασκευαστής μηχανοκίνητων δίτροχων (εκτός των ηλεκτρικών ποδηλάτων) στον κόσμο μετά τη Honda και μπροστά από την ινδική Hero, αλλά και την πρώτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρονικών σκούτερ.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών σκούτερ το 2021 ήταν 6,1 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 12,4% από το προηγούμενο έτος.

Αν και η Yadea αντιπροσωπεύεται σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου, το 98% των πωλήσεων πραγματοποιείται στην Κίνα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Η δεύτερη ισχυρότερη αγορά της κατηγορίας είναι το Βιετνάμ, όπου η εταιρία άνοιξε εργοστάσιο πριν από δύο χρόνια, προμηθεύοντας ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Παρότι η Yadea προσφέρει πάνω από 50 διαφορετικά μοντέλα (!) ηλεκτρικών σκούτερ, σχεδόν οι μισές πωλήσεις του περασμένου έτους προήλθαν από μια νέα, πετυχημένη οικογένεια σκούτερ, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021, και ονομάζεται Guanneng 2.0.

Η οικογένεια Guanneng 2.0 χρησιμοποιεί το σύστημα TTFAR8, το οποίο μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ηλεκτρικού οχήματος.

Η μπαταρία είναι λιθίου Panasonic 60V24Ah τρίτης γενιάς και η αντοχή της είναι βελτιωμένη.

Επιβεβαιώνοντας την κινητικότητά της στο χώρο πριν από λίγους μήνες η Yadea ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία για την εισαγωγή στην Κίνα του συστήματος ανταλλαγής μπαταριών που εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε εκτενώς στην Ταϊβάν από την τοπική εταιρία Gogoro.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κοινοπραξία ανάμεσα στη Yadea, την Gogoro και μια τρίτη εταιρία μοτοσυκλετών, οι οποίες θα επενδύσουν από κοινού 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου συστήματος ανταλλαγής μπαταριών (αφήνεις άδεια-παίρνεις γεμάτη) όπως αυτού της Ταϊβάν.

Στην Ελλάδα η Yadea αντιπροσωπεύεται από την εταιρία Mototrend SA, η οποία ξεκινά τη διάθεση των ηλεκτρικών σκούτερ της Νο1 εταιρίας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ