fbpx

ZERO SCOOTER: Ηλεκτρικό, κλασικό και… Segway

To Bεσπο-Segway

Μια ισπανική εταιρία, η Bel&Bel που φτιάχνει έπιπλα, παιχνίδια και καρέκλες γραφείου δημιούργησε ένα ιδιαίτερο δίτροχο που ισορροπεί από μόνο του, το Ζero-Scooter.

Zero Scooter 1

08 11

Την Bel&Bel την ξέρουμε από τις καρέκλες γραφείου που είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό και χρησιμοποιούσαν μέρη από Vespa. Τώρα μας παρουσιάζει, έτοιμο για πώληση, και το δικό της, ιδιαίτερο ηλεκτρικό σκούτερ.

Το Zero-Scooter που είχε εμφανιστεί σαν πρωτότυπο πριν από τρία χρόνια είναι το πρώτο σκούτερ που ισορροπεί πάνω σε δυο παράλληλους τροχούς και ταυτόχρονα φοράει την εμφάνιση που δημιούργησε ο Corradino D’Ascanio μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Zero Scooter 3

10 15 14

Τα ηλεκτρονικά και τα μηχανικά μέρη του Ζero-Scooter έχουν κατασκευαστεί από την κορυφαία εταιρία στον κόσμο την NineBot-Segway. Aυτό σημαίνει ότι το Zero Scooter μπορεί να πουληθεί και ξεχωριστά σαν “conversion kit” που προσαρμόζεται πάνω στο ήδη υπάρχον Segway.

Ναι τα Segway που παρόλη την αρχική αισιοδοξία – παρουσιάστηκε στις αρχές του ’00 – δεν έκανε την επανάσταση στην κίνηση που φιλοδοξούσε.

Η ρετρό εμφάνιση του Ζero-Scooter που δένει με τη μοντέρνα τεχνολογία μπορεί να είναι πιο γοητευτική στο κοινό, σε ένα περιορισμένο κοινό για να λέμε την αλήθεια.

01 13

Η λειτουργία του Ζero-Scooter είναι αποτέλεσμα λειτουργίας αισθητήρων που μεταφέρουν τις κινήσεις του επιβαίνοντα προς την κατεύθυνση και του προσφέρουν την ταχύτητα που επιλέγει.

Αν σκύψεις το σώμα σου μπροστά το Bel&Bel κινείται μπροστά, αν το γείρεις πίσω, φρενάρει, ενώ με μικρές κινήσεις του τιμονιού στρίβει. Η εκμάθηση του δίτροχου δεν διαρκεί παραπάνω από 5 λεπτά, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Zero Scooter 2

12 09 05

Το Zero-Scooter, αυτό το “πεζο-σκούτερ”, της ισπανικής εταιρείας design Βel & Bel των αδελφών Jesús και Carles Bel είναι εφοδιασμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύος 3 ίππων, που πετυχαίνουν τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και αυτονομία 35 χιλιομέτρων.

Το βάρος του είναι 25 κιλά και η τιμή του είναι στις 6.000 ευρώ, όχι φτηνά δηλαδή, αλλά κατάλληλο για κάποιον που θα το ερωτευτεί και δεν του λείπουν τα χρήματα…

Περισσότερες πληροφορίες: belybel.com

zero-at-salon

Zero Scooter 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ