fbpx

YAMAHA LIMI 115, TAΪΒΑΝ: Ένα σκούτερ για καουμπόισσες

Yeehaw!!

Στους κύκλους της γυναικείας μόδας ένα σκούτερ μπορεί να γίνει κομμάτι του μοντέρνου lifestyle, κι έτσι για χάρη της διαφορετικότητας να ντυθεί στα χρώματα της αμερικάνικης καουμπόικης παράδοσης. Το Yamaha Limi 115 Cowgirl που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ταϊβάν είναι η απόδειξη.

H κραυγή “Yeehaw” (ίιιχωω) που ακούμε πολλές φορές να φωνάζουν οι Αμερικάνοι όταν ενθουσιάζονται προέρχεται από την κουλτούρα του Φάρ Ουέστ και αναγράφεται πάνω στην ποδιά του νέου σκούτερ της Yamaha Ταϊβάν.

Το Yamaha Limi 115 Cowgirl είναι μια έκδοση του Yamaha Limi 115 το οποίο (λόγω του ότι το Cowgirl είναι περιορισμένης παραγωγής) αναφέρεται σαν “Unlimited”, σαν απεριόριστης παραγωγής. Έξυπνο.

Το πιο ενδιαφέρον βέβαια πάνω στο Yamaha Limi 115 είναι η εμφάνισή του, που είναι “γωνιώδης” και τετραγωνισμένη γενικότερα με ένα πολύ ενδιαφέρον μπροστινό κομμάτι, με μακρόστενο προβολέα και μεγάλα φωτιστικά σώματα ενσωματωμένα με τα φλας.

Μπορεί να πει κάποιος ότι θυμίζει λίγο τη σχεδίαση του Yamaha Μaxam 250 , ενός μοντέλου που προορίζεται αποκλειστικά για την γιαπωνέζικη αγορά και θεωρείται η λιμουζίνα των σκούτερ.

Μεγάλο, ευρύχωρο δάπεδο, μικροί τροχοί για εύκολη κίνηση μέσα στην πόλη, δισκόφρενo μπροστά και ταμπούρο πίσω, μεγάλη σέλα με πρωτότυπα χρώματα και καλύμματα (στην έκδοση Cowgirl) και αρκετό χώρο κάτω από τη σέλα.

Το Yamaha Limi 115 ζυγίζει μόνο 95 κιλά και έτσι γίνεται ένα σκούτερ πολύ εύκολο στη χρήση από αρχαρίους, κοπέλες, αναβάτες χαμηλότερου αναστήματος, το οποίο σε συνδυασμό με τους μικρούς τροχούς δηλώνει ότι είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες μετακίνησης στη μεγαλούπολη.

Παράλληλα στις απλές εκδόσεις (Unlimided) τα χρώματα που έχουν επιλεγεί είναι μεταλλικά και “πολυτελή” αποπνέοντας τον αέρα ενός αμερικάνικου-custom κι ας πρόκειται για ένα μικρό σκουτεράκι που προορίζεται για την ταϊβανέζικη αγορά.

Mια αγορά που απορροφά κοντά στα 1,5 εκατομμύρια σκούτερ και δίτροχα κάθε χρόνο και θεωρείται πολύ ισχυρή στην Ασία, ενώ παράλληλα έχει πολύ μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες (βλ. εργοστάσια των Kymco, SYM, Yamaha, AEON, PGO, κ.λπ.).

Κατασκευασμένο από την Yamaha Taiwan το Yamaha Limi 115 χρησιμοποιεί τον αερόψυκτο κινητήρα 115 κυβικών του γνωστού μας Yamaha D’elight 115.

Καουμπόικα πράγματα μεν… ενδιαφέρουσα άποψη δε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ