fbpx

YAMAHA LEXi 125i, 2018: Παρουσιάστηκε στην Ινδονησία

Πίσω από τη λέξη…

Ένα μικρών διαστάσεων σκούτερ που μοιάζει να βρίσκεται ανάμεσα σε Yamaha ΝΜΑΧ και Majesty S, αλλά με πιο μοντέρνες γραμμές παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ινδονησία με προσκεκλημένους τον Valentino Rossi και τον Maveric Vinales!

Tα τελευταία χρόνια, η έντονη ανάπτυξη της αγοράς της Νοτιοανατολικής Ασίας προσελκύει την προσοχή των κατασκευαστών σκούτερ και μοτοσυκλετών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι η Yamaha με μεγάλες επενδύσεις κεφαλαίων και τεχνολογίας, αλλά και δημιουργία μεγάλων κατασκευαστικών μονάδων. Λίγο πριν την έναρξη του MotoGP του 2018, η Yamaha Indonesia κάλεσε τους Valentino Rossi και Maverick Vinales να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του LEXi 125, που είναι το τελευταίο μοντέλο της κατηγορίας σκούτερ. Τόσο μεγάλης σημασίας είναι για τη Yamaha αυτό το μοντέλο.

Με μεσαία διάμετρο τροχών στις 14 ίντσες, μοιάζει να αποτελεί το σοβαρό Aerox 155 της γκάμας της γιαπωνέζικης εταιρίας των τριών διαπασόν.

Το Yamaha LEXi 125 χρησιμοποιεί τεχνολογία κινητήρα Blue Core 125cc (και αργότερα τον 155) με βελτιωμένη καύση, καλή ψύξη, χαμηλή κατανάλωση, ικανή ιπποδύναμη και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Καθώς το LEXi 125 ανήκει σχεδιαστικά στα μοντέρνα σκούτερ της Yamaha το LEXi 125 θέλει τονίσει την αίσθηση του μικρού, ευέλικτου και οικονομικού σκούτερ.

Με τους προβολείς LED να καταλαμβάνουν σχεδόν ολόκληρο το μπροστινό τμήμα της ποδιάς, τα όργανα να είναι ψηφιακά με οθόνη υγρών κρυστάλλων και αριστερά στην ποδιά να υπάρχει φορτιστής USB.

Το πλαίσιο είναι διαφορετικό από το προαναφερθέντα Aerox 155, με το Yamaha LEXi 125 να έχει επίπεδο δάπεδο για να φιλοξενεί φορτία.

Η σέλα είναι δύο επιπέδον και κάτω από αυτήν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, αλλά και το ντεπόζιτο των μόλις 4,2 λίτρων χωρητικότητας (βλ. χαμηλή κατανάλωση).

Mην ξαφνιαστείτε αν κανένα χρόνο δείτε το Yamaha LEXi 125 να κυκλοφορεί στην Ευρώπη.

Πηγή: autonetmagz.com

(στο βίντεο ο Valentino Rossi εμφανίζεται στο 2.20” πάνω στο Yamaha LEXi 125)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ