fbpx

WASH OUT APP: Πλένεις το σκούτερ με το κινητό!

Με ένα τηλέφωνο… λαμπίκο το σκούτερ

Έχετε ακούσει βεβαίως που κάποιοι χλευάζοντας τις δυνατότητες των smartphones λένε: “καφέ φτιάχνει”; Καφέ όχι ακόμα, αλλά μόλις πρόσφατα στην Ιταλία τα κινητά έμαθαν να πλένουν σκούτερ στο δρόμο!

Μια πόλη της Ευρώπης, ένας δρόμος και ένα βρόμικο σκούτερ. Ένας τύπος πλησιάζει με ποδήλατο και αφού πρώτα ελέγξει την πινακίδα – και παρότι το τιμόνι είναι κλειδωμένο – βγάζει τα σύνεργά του από ένα κουτί που κουβαλάει στο ποδήλατο, κι αρχίζει να καθαρίζει.

clip

Ο καθαρισμός του σκούτερ έχει μόλις αρχίσει, ενώ ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μακριά από το σκούτερ, σε μια συνάντηση ας πούμε. Γνωρίζει ότι το σκούτερ του καθαρίζεται αφού ήταν αυτός που ζήτησε. Μέσω του καινοτόμου “Wash Out” app, που πλένει “μαγικά” το σκούτερ σας...

app
Η υπηρεσία
Wash Out δεν πλένει μόνο σκούτερ, αλλά ισχύει και για όλα τα δίκυκλα (και αυτοκίνητα επίσης). Το πλύσιμο έχει κόστος 9,90 ευρώ και χρειάζεται μισή ώρα για να ολοκληρωθεί.

Προς το παρόν όλα αυτά συμβαίνουν στο Μιλάνο και μόνο. “Το Μιλάνο είναι η αρχή. Θέλουμε να επεκταθούμε παντού” λένε οι πρωταγωνιστές της ιδέας.

Παρατημένο, βρώμικο, παραμελλημένο. Με δυο κινήσεις πλένεται μόνο του...

Παρατημένο, βρώμικο, παραμελλημένο. Με δυο κινήσεις πλένεται μόνο του…

Γνωρίζουν ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που για αυτούς το πλύσιμο του δίκυκλού τους είναι μια ιεροτελεστία, που δεν τους εμπιστεύονται. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που ζουν σε πόλεις και δεν έχουν τον τρόπο να το πλύνουν. Ούτε το χρόνο ή τη διάθεση. Ή και τα τρία μαζί.
Η υπηρεσία είναι απλή στη χρήση της.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή (washout-app.com) διαθέσιμη για iOS και Android και με την εγγραφή του ενδιαφερόμενου, εισάγονται και τα στοιχεία του αριθμού κυκλοφορίας. Το σημείο – η διεύθυνση- που είναι παρκαρισμένο το σκούτερ δίνονται πριν την παραγγελία. Όπως και η ώρα που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να γίνει το πλύσιμο.

Η πληρωμή γίνεται είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με PayPal. Κι αυτό είναι όλο.

Και το σκούτερ έγινε λαμπίκο. Κουκλί

Και το σκούτερ έγινε λαμπίκο. Πραγματικό κουκλί

Ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να είναι παρών ή να παραδώσει τα κλειδιά του σκούτερ. Το καθάρισμα γίνεται χωρίς νερό, με κατάλληλα προϊόντα (waterless) που βρίσκονται στο ντουλαπάκι του ποδηλάτου: διάφορα ειδικά απορρυπαντικά, για πλαστικά, τροχούς και ζελατίνες και μια σειρά ειδικών πανιών.

Προχωρημένα πράγματα… μοντέρνα”, που λέγαν κι οι παππούδες μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ