fbpx

VOZZ: Ένα κράνος με μεντεσέ

Το “άλλο” κράνος

Yπάρχει ένας τύπος κράνους μοτοσυκλέτας που αντί να γλιστράει πάνω στο κεφάλι για να φορεθεί, “κουμπώνει” διαθέτοντας στην κορυφή του άρθρωση. Το Vozz RS 1.0 είναι ένα κράνος χωρισμένο σε δύο μέρη, που αλλάζει τον τρόπο που εφαρμόζουν τα κράνη στα κεφάλια των αναβατών.

vozz-helmet-0

Σαν “στρείδι” κλείνει το κράνος της Vozz και δεν ασφαλίζεται στο κεφάλι από λουρί στο λαιμό. Η στήριξή του γίνεται στην περιοχή του πιγουνιού – με σύστημα που ρυθμίζεται για να υπάρχει σωστή εφαρμογή.

Οι Αυστραλοί εφευρέτες του λένε ότι η σχεδίαση προσφέρει καλύτερη εφαρμογή κι έτσι διαθέτει μικρότερο άνοιγμα στο κάτω μέρος του, γεγονός που το βοηθά να κρατήσει έξω τον αέρα, δέχεται μειωμένη πίεση αέρα, ενώ μειώνεται ο θορύβος.

vozz-helmet-6 vozz-helmet-5

Σε περίπτωση ατυχήματος, που χρειάζεται το κράνος να αφαιρεθεί, τόσο οι χαμηλότεροι μηχανισμοί κλεισίματος, όσο και η άρθρωση στην κορυφή μπορούν να απελευθερωθούν πλήρως.

Έτσι έχει τη δυνατότητα σε έκτακτη ανάγκη να αφαιρεθεί πιο εύκολα από το κεφάλι ενός τραυματισμένου αναβάτη – κυρίως χωρίς να εξασκείται πίεση στην περιοχή του αυχένα.

vozz-helmet-3 vozz-helmet-4
Υπάρχουν πολλά μεγέθη για τα κράνη της Vozz και η εταιρία λέει ότι μπορεί να φορεθεί πάνω από γυαλιά (ήλιου-μυωπίας), ακόμα και με γάντια, ενώ δεν θα διπλώσει τις άκρες των αυτιών όπως συμβαίνει συχνά στα παραδοσιακά κράνη.


Το Vozz RS 1.0 πληροί προδιαγραφές ασφαλείας και οι πωλήσεις στο διαδίκτυο έχουν ξεκινήσει με τιμή στα
890 δολάρια.

vozz-helmet-2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ