fbpx

VESPA ELETTRICA, 2019: Και η τιμή αυτής… υψηλή

Άρχισαν οι online κρατήσεις, αλλά όχι για την Ελλάδα

Στην ανακοίνωση της τιμής της ηλεκτρικής Vespa Elettrica προχώρησε η Piaggio. Η τιμή της πρώτης ηλεκτρικής Vespa στον κόσμο φτάνει, υψηλά όπως είχαμε προβλέψει, στις 6.390 ευρώ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας οι διαδικτυακές κρατήσεις Vespa Elettrica ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Νοέμβριο, μόνο online, μέσω της ιστοσελίδας www.vespa.com ή της elettrica.vespa.com, απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γίνουν από τους πρώτους ιδιοκτήτες της οικολογικής έκδοσης του εμβληματικού σκούτερ.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από την Ευρώπη και έπειτα – από τις αρχές του 2019 – θα επεκταθούν στις ΗΠΑ και την Ασία. Η Vespa Elettrica διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 4 kW, ο οποίος την κινεί σαν ένα συμβατικό σκούτερ 50cc, όσον αφορά στις επιδόσεις.

Έχει μέγιστη αυτονομία 100 χιλιομέτρων, μέσω μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου και ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας, το οποίο επαναφορτίζει την μπαταρία κατά την επιβράδυνση. Για την κανονική επαναφόρτιση της μπαταρίας, ο χρήστης πρέπει να συνδέσει το καλώδιο που βρίσκεται στο χώρο κάτω από τη σέλα, με μια κανονική ηλεκτρική οικιακή πρίζα ή σε ένα από τα σημεία επαναφόρτισης που υπάρχουν… σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Μια πλήρης φόρτιση διαρκεί συνήθως 4 ώρες, όπως λέει η εταιρία.

Η Vespa Elettrica, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, διατίθεται σε χώρες της Ευρώπης στην τιμή των 6.390 ευρώ ή εναλλακτικά μπορεί να αποκτηθεί μέσω μηνιαίων δόσεων 991 ευρώ, με πληρωμή κάποιας προκαταβολής. Η μηνιαία δόση περιλαμβάνει το Vespa Care, ένα πακέτο που παρέχει προγραμματισμένη συντήρηση (36 μήνες ή 10.000 χλμ.), επέκταση εγγύησης 12 μηνών, τακτικό έλεγχο μπαταρίας και οδική βοήθεια, καθώς και ειδικές υπηρεσίες. Δεν διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου αν αυτός ο τρόπος πληρωμής ισχύει και για την Ελλάδα.

Κι όλα τα παραπάνω είναι πολύ ωραία, με τη διαφορά ότι εμείς όταν μπήκαμε στις δύο παραπάνω ιστοσελίδες που προτείνει η εταιρία, δεν βρήκαμε πουθενά πως γίνεται η κράτηση online.

Αυτό που βρήκαμε ήταν μια ηλεκτρονική αίτηση με πεδία που πρέπει να συμπληρωθούν, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να λαμβάνει νέα (!) γύρω από την Vespa Elettrica… Αυτό συμβαίνει γιατί ειδικά για την Ελλάδα, θα μπορεί κάποιος να παραγγείλει την Vespa Elettrica μέσω του επίσημου δικτύου της εταιρίας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ