fbpx

TOM TOM VIO: Το πρώτο GPS για σκούτερ

Ευκολότερη, ασφαλέστερη πλοήγηση

Το νέο TomTom Vio είναι ένα GPS-επέκταση των smartphone, ειδικά σχεδιασμένο για σκούτερ, με οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, προειδοποίηση για κάμερες ταχύτητας στους δρόμους, ενημέρωση για μποτιλιαρίσματα, εκτός των άλλων.

Tom Tom Vio-2

Η σημαντική καινοτομία του Tom Tom VIO είναι ότι συνδέεται με το smartphone και έτσι δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε το smartphone σας από την τσέπη σας σε καμία περίπτωση οδηγείτε-δεν οδηγείτε.

Επίσης έχει συμβεί σε όλους όσους χρησιμοποιούν GPS καθώς οδηγούν σκούτερ, ψάχνοντας για μια διεύθυνση και γνωρίζουν πόσο άβολο (και επικίνδυνο) είναι αν δεν έχει στερεωθεί σωστά η συσκευή ή βρίσκεται σε σημείο που δεν επιτρέπει εύκολη χρήση του.

Tom Tom Vio-1
Φυσικά και είναι επικίνδυνο να κρατάς smartphone κατά την οδήγηση σκούτερ, με το ένα χέρι στο τιμόνι και τα μάτια κολλημένα στην οθόνη, αυτό δεν χρειάζεται να το πούμε!

Παρ ‘όλα αυτά είναι ένα φαινόμενο που έχουμε δει τώρα τελευταία, στην προσπάθεια κάποιων να βρουν άκρη στους λαβυρίνθους των πόλεων.

Tom Tom Vio-3
Η προσοχή στη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό του Tom Tom VIO είναι εμφανής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του που είναι σε στυλ ρετρό, χάρη στο κάλυμμα από σιλικόνη που αλλάζει και διατίθεται σε έξι διαφορετικά χρώματα. Το βασικό Tom Tom VIO πωλείται με μαύρο κάλυμμα, με τα πολύχρωμα να διατίθενται ξεχωριστά.

Μικρό και συμπαγές το Tom Tom VIO τοποθετείται – πολύ έξυπνα σε ένα εύκολο στη χρήση σημείο – πάνω στο μπράτσο του καθρέφτη. Το Tom Tom VIO έχει μια στρογγυλή αδιάβροχη οθόνη αφής, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με γάντια, κι έτσι γίνεται η επέκταση ενός smartphone, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν για αυτό.

Η οθόνη εμφανίζει ενδείξεις και συνοδεύονται από κλασική φωνή που μεταδίδεται στο σύστημα επικοινωνίας bluetooth, εφόσον υπάρχει στο κράνος.
Όταν το smartphone σας λάβει μια κλήση, η οθόνη εμφανίζει την ταυτότητα του αποστολέα για να επιτρέπει στον οδηγό να ανταποκριθεί και να μιλήσει ελεύθερα, μέσω μικροφώνου-ακουστικών.

Tom Tom Vio-4

Επίσης ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχει υπηρεσία ειδοποίησης για κάμερες ταχύτητας της Τροχαίας.

Η λειτουργία του Tom Tom VIO είναι απλή: το χρώμα της παρακολούθησης της ταχύτητας αλλάζει γρήγορα σε κόκκινο εάν το σκούτερ υπερβαίνει το όριο, για να επιστρέψει εξίσου γρήγορα στο αρχικό χρώμα, εφόσον κινείται εντός επιτρεπόμενων ορίων ταχύτητας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και χωρίς να κοιτάτε απευθείας στη συσκευή, είναι εύκολο να δείτε την νόμιμη ή παράνομη ταχύτητα κίνησης.

Tom Tom Vio-5
Το Tom Tom VIO θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα και στην ιστοσελίδα της TomTom, με κόστος κοντά στα 150 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tomtom.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ