fbpx

SYM FNX 125: Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ταϊβάν

Πρωτοποριακής σχεδίασης “παγκόσμιο σκούτερ”

Ένα μικρό, αλλά διαφορετικό σκούτερ παρουσιάστηκε επίσημα στην αγορά της Ταϊβάν, το SYM FNX 125, που αν κρίνουμε από τη δουλειά που έχουν κάνει οι άνθρωποι της εταιρίας ετοιμάζεται να φτάσει σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Ένα από τα πέντε διαφημιστικά βίντεο που τράβηξαν οι άνθρωποι της SYM ανά τον κόσμο γυρίστηκε στην Ελλάδα. Το πρωτότυπης εμφάνισης SYM FNX 125 έκανε βόλτες στους δρόμους της Πλάκας, πριν παρκάρει και ποζάρει μπροστά από το Ζάππειο.

Ο προηγούμενος σταθμός ήταν το Μιλάνο για τα βίντεο του FNX 125 και ο επόμενος η Κωνσταντινούπολη, για να πάρουμε μια ιδέα για το ότι η SYM το προορίζει για τις “αγορές του κόσμου”.

To FNX φωτογραφημένο μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών!

Τι έχει όμως αυτό το “παγκόσμιο σκούτερ” της SYM που το κάνει να ξεχωρίζει;

Έχει φωτιστικά σώματα και φλας τεχνολογίας LED και DRL και πολύχρωμο ψηφιακό όργανο, έχει δισκόφρενα μπροστά και πίσω.

Το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό και πίσω διαθέτει δύο αμορτισέρ, ενώ το ντεπόζιτο είναι κάτω από το δάπεδο. Είναι βολικό και χαμηλό, ευέλικτο για χρήση πόλης με τροχούς 12 ιντσών. Όμως τα ενδιαφέροντα είναι αλλού.

Ο αερόψυκτος κινητήρας με τον έναν εκκεντροφόρο και τις δυο βαλβίδες των 125 κυβικών, που αποδίδει 11,2 ίππους, διαθέτει σύστημα Start & Stop, με την επανεκκίνηση να γίνεται μέσω της γεννήτριας, χωρίς μίζα. Κι όλα αυτά για ένα σκούτερ που ζυγίζει μόλις 115 κιλά γεμάτο.

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατανάλωσή του – από τον εξελιγμένο κινητήρα τεχνολογίας μειωμένων τριβών – μιλούν για 43 χιλιόμετρα στο λίτρο σε πραγματικές συνθήκες, καθημερινής οδήγησης, δηλαδή 2,3 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

Επίσης το σκούτερ διαθέτει σύστημα έδρασης/ανάρτησης του κινητήρα, με το πλαίσιο, έτσι ώστε να μειώνονται οι αντιδράσεις (ανασήκωμα) του πίσω μέρους του, στο άνοιγμα του γκαζιού.

Η αισθητική του SYM FNX 125 είναι αυτή που το διαφοροποιεί έντονα. Γιατί όπως είχε ενημερώσει η εταιρία όταν πρωτοεμφανίστηκε στο σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο, τη σχεδίασή του ανέλαβε ένας ευρωπαϊκός οίκος που ήθελε να συνδυάσει την αισθητική της Ασίας με αυτή της Ιταλίας, της Ευρώπης.

Η σχεδίαση του scooter της SYM χρησιμοποιεί στοιχεία και από την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ το όνομά του έρχεται από τη λέξη Φοίνιξ… FNX.

Δείτε τα βίντεο απ’ όλο τον κόσμο (πατώντας εδώ), αλλά και αυτό που τραβήχτηκε στην Ελλάδα, και θα τα ξαναπούμε για το SYM FNX 125 όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ