fbpx

SUZUKI ADDRESS UK110: Ανάκληση ασφαλείας

Aνάκληση για τρεις λόγους

Μέσω ανακοίνωσης της Γενικής Γραµµατείας Βιοµηχανίας και της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.E., σε συνεργασία µε το τµήµα γενικής ασφάλειας προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, ανακαλείται το σκούτερ Suzuki UK110 Address.

Η ανάκληση αυτή αφορά σε 450 σκούτερ Suzuki UK110 Address, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχουν κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο του 2014, μέχρι τον Μάρτιο του 2016.

Suzuki_Address_110_1

Οι αριθµοί πλαισίου που ανακαλούνται είναι από MH8DE111100102371, μέχρι MH8DE1111G0108408, για τους κάτωθι λόγους:

Έλεγχος παξιµαδιού μανιβέλας

Η ροπή σύσφιξης του παξιµαδιού μανιβέλας, το οποίο στερεώνει την πρωτεύουσα τροχαλία του CVT, είναι µη ικανοποιητική λόγω ακατάλληλης συναρµολόγησης. Εάν συνεχίσει η οδήγηση της υπό αυτήν την κατάσταση, το παξιµάδι θα χαλαρώσει και θα προκληθεί ασυνήθιστος θόρυβος. Στη χειρότερη περίπτωση το σκούτερ θα είναι αδύνατο να κινηθεί, εξ’ αιτίας αδυναµίας της µετάδοσης κίνησης.

Suzuki_Address_110_2

Έλεγχος φίλτρου αέρα και σώµατος ψεκασµού

Υπάρχουν ορισµένα scooter όπου µία βίδα έχει πέσει στο φίλτρο αέρα κατά τη διάρκεια συναρµολόγησης. Η βίδα µπορεί µετακινηθεί στο σώµα ψεκασµού λόγω κραδασµών. Στη χειρότερη περίπτωση η βίδα µπορεί να εγκλωβιστεί στην πεταλούδα του ψεκασµού και οι στροφές του κινητήρα να είναι αδύνατο να µειωθούν µε την χρήση του γκαζιού.

1

Έλεγχος συνδετήρα σωλήνα καύσιµου

Υπάρχουν ορισµένα σκούτερ που ο σύνδεσµος του σωλήνα καύσιµου δεν είναι συνδεδεµένος κατάλληλα λόγω ακατάλληλης συναρµολόγησης. Η ακατάλληλη σύνδεση του σωλήνα µπορεί να προκαλέσει διαρροή καύσιµου.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε τα συγκεκριµένα θέµατα.

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω σκούτερ, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών µοτοσικλετών Suzuki σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχηµά τους, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Περισσότερες πληροφορίες: στην 24ωρη γραµµή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.

Suzuki_Address_110_3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ