fbpx

SCOOTER “’X”: BMW ήταν τελικά;

Το σκούτερ φάντασμα ξαναχτυπάει!

Νέες πληροφορίες για το μυστηριώδες σκούτερ. Το περιοδικό “In Sella” δημοσίευσε κι άλλες φωτογραφίες από το πρωτότυπο μοντέλο που δοκιμάζεται στους ιταλικούς δρόμους, με την υπόνοια ότι πρόκειται για BMW και όχι Yamaha, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Πριν από λίγες μέρες ένας αναγνώστης φωτογράφισε ένα πρωτότυπο σκούτερ της Yamaha που δοκιμαζόταν στους δρόμους της γειτονικής χώρας, ενώ λίγο αργότερα ένας άλλος αναγνώστης με περισσότερες φωτογραφίες έκανε τους δημοσιογράφους να μιλούν για σκούτερ της BMW.

Το μπελά τους πρέπει να έχουν βρει οι άνθρωποι της εταιρίας που δοκιμάζει το νέο της σκούτερ στην Ιταλία, αφού οι “κατασκοπικές” φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα από αναγνώστες του ιταλικού περιοδικού Ιn Sella.

Aπό την άλλη μπορεί να επιλέχθηκε η τοποθεσία δοκιμών για αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να δημιουργηθεί θέμα, για να βγουν οι “κατασκοπικές” φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου υπο μορφή αποκλειστικότητας στον Τύπο.

Υπάρχουν και περιπτώσεις βεβαίως που οι φωτογραφίες διαρρέουν από τα ίδια τα εργοστάσια, έτσι ώστε να προκληθεί προσμονή στο κοινό, αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ποιος να ξέρει με σιγουριά;

Το σενάριο που αναλύεται αυτή τη φορά από τον δημοσιογράφο του Ιn Sella είναι ότι αυτό που στην αρχή φαινόταν σαν πρωτότυπο Yamaha, τώρα μοιάζει περισσότερο για γερμανικό σκούτερ.

Πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από έναν άλλο “κατάσκοπο”- αναγνώστη, στις οποίες φαίνεται σαν τα όργανα να έχουν γερμανική αισθητική, ενώ διακρίνεται ένας περιστροφικός επιλογέας λειτουργιών, στο αριστερό άκρο του τιμονιού, όπως στις μοτοσυκλέτες της BMW.

Φυσικά η πινακίδα που είναι γερμανική ενισχύει την υπόθεση.

Ο κυβισμός του μονοκύλινδρου κινητήρα εικάζεται ότι είναι κοντά στα 300-350 κυβικά, με τους Ιταλούς να μιλούν για “παραγωγής Kymco”, ενώ στο εμείς Scooternet είχαμε δημοσιεύσει, πριν από δύο χρόνια ακριβώς, άρθρο για τη σύναψη συνεργασίας της BMW με την κινεζική Loncin, με σκοπό τη δημιουργία ενός σκούτερ 300 κυβικών (πατήστε εδώ για να το διαβάσετε).

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες για ένα μοντέλο που ίσως να εμφανιστεί το 2018 είναι ένας χαρακτηριστικός προβολέας BMW, καθώς και κάποια στοιχεία που αισθητικά παραπέμπουν στην βαυαρική οικογένεια των GS.

Πηγή: Ιn Sella

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ