fbpx

PIPER MOTO J SERIES: Ρετρό και μοντέρνο αριστούργημα

Κλασικό δεν σημαίνει και αργό…

Παρότι το σκούτερ Piper Moto J Series έγινε σχετικά γνωστό αφού παρουσιάστηκε από ευρωπαϊκές και ελληνικές ιστοσελίδες, δεν μπορούμε να υποκύψουμε στον πειρασμό να το παρουσιάσουμε κι εμείς στο ScooterNet.

pipermoto-j-series_1pipermoto-j-series_6

Αυτό συμβαίνει γιατί η δουλειά του Βρετανού μηχανικού John Piper είναι εξαιρετική για διάφορους λόγους. Δύο από αυτούς είναι ότι πρώτον το σκούτερ που δημιούργησε-κατασκεύασε έχει εμφάνιση κλασικού μοντέλου της δεκαετίας του ’50 και ότι δεύτερο κάτω από τα ρετρό του ρούχα κρύβεται ένας μοντέρνος και ισχυρός μονοκύλινδρος κινητήρας δανεισμένος από ΚΤΜ 690 Duke.

pipermoto-j-series_3

Καμία σχέση δεν έχει με τις κλασικές Lambretta της δεκαετίας του ’50, όπως αναφέρουν συνάδελφοί μας, αφού το J Series ακολουθεί τις περίεργες και σφιχτές γραμμές της γερμανικής σχολής των σκούτερ εκείνης της περιόδου.

pm_front3q_stand_1000x600 pipermoto-j-series_7

Μπορεί το κοστούμι του Piper Moto J Series να μοιάζει μεταλλικό είναι όμως φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα!

Το “καβούκι” δε, κάτω από τη σέλα μπορεί να ανασηκωθεί, όπως έκαναν πολλά σκούτερ της περιόδου σαν καπό αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας τον κινητήρα και την οπίσθια ανάρτηση.

pipermoto-j-series_9

Κάτω από τη σέλα φωλιάζει ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας 690 κυβικών, που αποδίδει 67 άλογα, με 6άρι σαζμάν, καθώς και ένα αριστουργηματικής κατασκευής χειροποίητο αλουμινένιο ψαλίδι.

Εκεί εδράζεται και ένα μονόπλευρα και οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό σύστημα.

pipermoto-j-series_2

Το χρωμιομένο τιμόνι τύπου μπάρα, τα κλασικά στρογγυλά όργανα, οι τροχοί των 17 ιντσών με πολλές χρωμιωμένες ακτίνες, ο αποσπασμένος από την ποδιά προβολέας, τα δύο ξεχωριστά σελάκια αναβάτη-συνεπιβάτη είναι τα περιφερεικά καλούδια.

pipermoto-j-series_7

Η μπροστινή ανάρτηση χρησιμοποιεί ανεστραμμένο πιρούνι WP με καλάμια διαμέτρου 43mm, με τα φρένα της Brembo να είναι δίσκος 320mm μπροστά με 4πίστονη ακτινική δαγκάνα και δίσκος πίσω 240mm.

pipermoto-j-series_8pipermoto-j-series_4

Ο πολύπειρος και δραστήριος ειδικά σε σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα, βρετανός μηχανικός John Piper ανακοίνωσε ότι το Piper Moto J Series ζυγίζει μόλις 160 κιλά και έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 4 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα κοντά στα 190km/h!

Μετά, πείτε μας πως να αντισταθούμε στον πειρασμό να παρουσιάσουμε ένα σκουτερ-έργο τέχνης σαν και αυτό;

background09new

John Piper

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ