fbpx

PEUGEOT SPEEDFIGHT 4 50: Παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής, 24 ωρών

1.400 χιλιόμετρα σε 24 ώρες!

O γάλλος αναβάτης Alexis Masbou που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην κατηγορία Moto3, μαζί με άλλους συνεργάτες-αναβάτες, κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ 50 κυβικών μεγαλύτερης διαδρομής μέσα σε 24 ώρες, πάνω σε ένα Peugeot Speedfight 4!

Μαζί με τον Masbou στην επίτευξη του ρεκόρ συμμετείχε και ο Philippe Monneret, της θρυλικής γαλλικής οικογένειας Monneret αγωνιζόμενων μοτοσυκλέτας, με πάμπολλες νίκες, πρωταθλήματα και ρεκόρ, με ένα ιστορικό μοτοποδήλατο της Peugeot που είχε γράψει ιστορία.

Peugeot Record-

Πρίν από 45 χρόνια, τον Ιούνιο του 1971 ο Philippe (12 ετών), o αδελφός του Pierre και ο πατέρας τους Georges Monneret είχαν πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ πάνω σε ένα μοτοποδήλατο (ναι, με πετάλια!) διανύοντας 1.256 χιλιόμετρα μέσα σε 24 ώρες.

Το εν λόγω μοτοποδήλατο ήταν ένα Peugeot 104 και το ρεκόρ είχε γίνει στην πίστα (ή μήπως το “σιρκουί”, μιας και είμαστε στη Γαλλία;) του Montlhéry, στην οποία μεταξύ 1925 και 1937 διεξήχθησαν διεθνείς αγώνες και συγκεκριμένα τα GP της Γαλλίας.

Το παγκόσμιο ρεκόρ της οικογένειας Monneret στην πίστα του Montlhery το 1971

Το παγκόσμιο ρεκόρ της οικογένειας Monneret στην πίστα του Montlhery το 1971

45 χρόνια μετά το ρεκόρ, ένα από τα καλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, το Moto Journal, που ιδρύθηκε την ίδια χρονιά, αποφάσισε να γιορτάσει την διπλή επέτειο (από 31/05 έως 01/06) αναπαράγοντας το ρεκόρ, φέρνοντας στην ίδια πίστα τον Philippe Monneret, αλλά και το αυθεντικό ιστορικό μοτοποδήλατο Peugeot 104 του παγκοσμίου ρεκόρ του ’71.

Παράλληλα όμως το περιοδικό κατέβασε και μια αγωνιστική ομάδα επαγγελματιών για να δοκιμάσουν να καταρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ

Peugeot Record-2

Peugeot Record-3

Η αγωνιστική ομάδα των Grand Prix της Peugeot, έφερε μαζί της κι ένα ολοκαίνουργιο Speedfight 4 50, αλλά και τον εργοστασιακό αναβάτη της στα Moto3 Αlexis Masbou (Peugeot Saxoprint Racing Team).

Αρκετοί ακόμα αναβάτες βοήθησαν στην 24ωρη δοκιμασία για την κάλυψη των 24 ωρών: ο Matthew Cayrol, δοκιμαστής του Moto Journal, ο Erwann Quellet αναβάτης αγώνων Endurance, κ.α.

Peugeot Record-4

Κατά τη ολοκλήρωση των 24 ωρών το Peugeot Speedfight 4 50 κατάφερε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 50cc, αφού κάλυψε 1.395 χιλιόμετρα (με μέση ωριαία ταχύτητα 57,5 km/h), δηλαδή 136 χιλιόμετρα παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ.

Peugeot Record-5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ