fbpx

NIU N1-2 CIVIC: Ηλεκτρικό Scooter στην Ελλάδα

Έρχεται ο ηλεκτρισμός

Ένα από συμπαθητικό και κομψό ηλεκτρικό σκούτερ, το NIU N1-2 Civic έρχεται επίσημα στην Ελλάδα. Με καλές τεχνικές προδιαγραφές και ενδιαφέρουσα τιμή που δεν ξεπερνάει τα 2.700 ευρώ.

Είναι καλαίσθητο και μοντέρνο, θυμίζοντας smartphone σε δύο τροχούς, γι’ αυτό ίσως θέλει να το φωνάζουν Smart Electric Scooter.

Η εταιρία που το κατασκευάζει στην Κίνα – έτσι ώστε το κόστος του να είναι προσιτό στο ευρύ κοινό – δημιουργήθηκε από στελέχη της Google και της Huawei, θα αντιπροσωπεύεται από την ΤΕΟΜΟΤΟ (αντιπροσωπεία των Kawasaki, Peugeot, Daelim, Brixton).

Oλοένα και αναπτύσσεται η αγορά ηλεκτρικών σκούτερ σε χώρες της Ευρώπης με μερικές χιλιάδες μονάδων να πωλούνται, σημειώνοντας αυξήσεις στις πωλήσεις τους 200 και 300% κάθε χρόνο.

Με υποστήριξη από κρατικά και δημοτικά κοδύλια διάφοροι στόλοι ηλεκτρικών σκούτερ για ιδιωτική χρήση ή για καθημερινή ενοικίαση ξεφυτρώνουν διαρκώς σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Το ηλεκτρικό Niu N1S Civic που κυκλοφόρησε το 2015, έχει σχεδιαστεί με συνεργασία της Bosch όσον αφορά στον ηλεκτροκινητήρα του και τις Panasonic, LG και Samsung όσον αφορά στις μπαταρίες του.

Έχει ήδη πουλήσει ήδη παραπάνω από 200.000 μονάδες με κύριο χαρακτηριστικό του, πέρα από τις επιδόσεις του, την ιδιαίτερη, ξεχωριστή εμφάνισή του.

Με μικρές, βολικές διαστάσεις για κίνηση μέσα στην πόλη, χαμηλή σέλα στα 740 χιλιοστά από το έδαφος και μια αποσπώμενη μπαταρία (29Ah) για εύκολη φόρτιση στο σπίτι.

To Niu για να κινηθεί χρησιμοποιεί 180 μικρές μπαταρίες ιόντων λιθίου 18650 LG/Panasonic/Samsung που ζυγίζουν 10 κιλά και μπορεί να φορτιστεί σε 6 ώρες.

Το σκούτερ έχει βάρος που δεν φτάνει τα 95 κιλά, φοράει τροχούς 12 ιντσών και έχει δισκόφρενα και στους δύο τροχούς.

Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 45 km/h και η αυτονομία με ταχύτητα 20 km/h είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Τα φώτα του είναι full LED παντού, υπάρχει θύρα USB για φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών και μαζί με το σκούτερ δίνεται ο φορτιστής, για φόρτιση είτε στο σπίτι (αφού αφαιρεθεί η μπαταρία), είτε με καλώδιο πάνω στο σκούτερ.

Η τιμή του Niu N1S Civic ανακοινώθηκε στα 2.699 ευρώ – χαμηλή για ηλεκτρικό σκούτερ –  και σύντομα θα το δοκιμάσουμε στο δρόμο, για να σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. λεωφόρος Κηφισού 29, Αιγάλεω 122 42, τηλ: 210 3410684, www.niu.com 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ