fbpx

MOTOCHIMP: Σχεδιασμένο από παιδί

Θέλω ένα τέτοιο…”

Ηλεκτρικά σκούτερ παρουσιάζονται κάθε μέρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Λίγα όμως, πολύ λίγα καταφέρνουν να τραβήξουν το μάτι και να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό αποδοχής των παρατηρητών. Ένα από αυτά τα σκούτερ που το πετυχαίνει είναι το Motochimp από την Σιγκαπούρη που έχει σχεδιαστεί από παιδιά. Μικρά παιδιά.

motochimp_2 motochimp_1

Είναι από αυτά τα δίτροχα που όταν το δεις σου έρχεται αυτόματα το “Να το κάνω μία” λίγο πριν από το “θέλω ένα τέτοιο”. Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι το Motochimp έχει προχωρημένο design , εξελιγμένο, με ένα στυλ εξωφρενικά απλό.

Το Motochimp, δημιουργήθηκε από τη νεοφερμένη εταιρία στο χώρο Vanda Electrics η οποία με αυτό το σκούτερ γιορτάζει πραγματικά το indie, το ανεξάρτητο πνεύμα της αυθόρμητης αστικής κινητικότητας, όπως είπαν και οι άνθρωποι της εταιρίας.

Με καθαρό κινητήρα, φιλικό προς το περιβάλλον και γεμάτο με προσωπικότητα.

motochimp_9 motochimp_7
Το Motochimp έχει σαν στόχο να επαναπροσδιορίσει τα ηλεκτρικά σκούτερ όπως τα γνωρίζαμε.

“Η αρχική ιδέα μας ήταν εμπνευσμένη από ένα σκίτσο ενός 10χρονου κοριτσιού” λέει ο πρόεδρος της Vanda Electrics, “αφήσαμε τη φαντασία μας να τρέξει και είμαστε πολύ περήφανοι για τα αποτελέσματα.”

Το ηλεκτρικό σκούτερ κινείται από μπαταρία ιόντων λιθίου που φορτίζεται από οικιακή πρίζα σε λιγότερο από μία ώρα και έχει αυτονομία 60 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση – ικανή για μια ημέρα της αστικής μετακίνησης.

motochimp_3motochimp_8

Μεταλλικό είναι το πλαίσιο του Motochimp που είναι στην πραγματικότητα ένας μακρύς ορθογώνιος σωλήνας από κράμα αλουμινίου 6061 που μπορεί να βαφτεί σε κόκκινο, μπλε ή κίτρινο.

Πολύ μικρό είναι το μεταξόνιο στα ελάχιστα 750 χιλιοστά, κι έτσι το Motochimp υπόσχεται να δώσει ευελιξία που θα θυμίζει πατίνι, ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα σε περιορισμένο χώρο.

Ένας κινητήρας 350-watt στον πίσω τροχό επιτρέπει στο πρωτότυπο σκουτεράκι να έχει τελική ταχύτητα 30 km/h.

motochimp_5 motochimp_4

H Ιαπωνία θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα διατεθεί το Motochimp, ακολουθούμενη από χώρεις της Ασίας, της Ευρώπης και το Ηνωμένο Βασιλείο.

Η τιμή του έχει ανακοινωθεί σε δολάρια ΗΠΑ και φτάνει τα 2.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ