fbpx

MODENAS KARISMA 125: Modenas και σκούτερ…

… με λίγη βοήθεια από τους φίλους

Βοήθεια χρειάστηκε απ’ ότι φαίνεται από φίλους-συνεργάτες η Modenas για να κάνει την είσοδό της στην αγορά των σκούτερ. Παρουσίασε πρόσφατα το ολοκαίνουργιο Modenas Karisma 125 το οποίο στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένο από την…

Καθόλου άσχημο design δεν έχει το Modenas Karisma 125, το αντίθετο μάλιστα. Μυτερό ρύγχος με δυο μεγάλους προβολείς, μεγάλο επίπεδο δάπεδο και 14άρηδες τροχούς, έτσι ώστε να κρατιέται σε χαμηλό ύψος η σέλα και να μην μειώνεται ο χώρος κάτω από τη σέλα… και να χωράει ένα φουλφέις κράνος.

Η Μαλαισιανή Modenas είναι μια εταιρία που σχεδόν αποκλειστικά ασχολείται με την κατασκευή παπιών, και μάλιστα σε “ανησυχητικό βαθμό”, αφού σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές πλέον διαθέτουν στη γκάμα τους τα, πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, σκούτερ.

Σκούτερ η δεν είχε Modenas και σκούτερ απέκτησε, κάνοντας μια συμφωνία με μια έμπειρη εταιρία του χώρου, το όνομα της οποία αναγράφεται μάλιστα πάνω σε διάφορα σημεία του Karisma, στο καπάκι του κινητήρα, στη δαγκάνα του μπροστινού δισκόφρενου, στο τζάμι του στοπ, κ.λπ.

Η εταιρία που κατασκευάζει το Modenas Karisma 125 δεν είναι άλλη από την Kymco, μια εταιρία που “δανείζει” την τεχνογνωσία της και σε άλλες εταιρίες δικύκλων, προσφέροντας είτε ολόκληρα σκούτερ, όπως στην Kawasaki, ή μόνο κινητήρες όπως κάνει με την BMW.

Το Modenas Karisma 125 είναι ένα πετυχημένο μοντέλο της Kymco που ήδη κυκλοφορεί σε ασιατικές αγορές και τώρα μπαίνει και στη Μαλαισία. Σημειώστε ότι η Kymco στη Μαλαισία διαθέτει μόνο τα K-Pipe 125, Like 200, Downtown 200, K-XCT 300, Xciting 400, άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση το rebadging (ίδιο μοντέλο με άλλα σήματα) δεν θα ισχύει στην πράξη.

Το Modenas Karisma 125 είναι ένα ελαφρύ σκουτεράκι 113 κιλών, με αερόψυκτο κινητήρα με καρμπυρατέρ που αποδίδει κοντά στους 10 ίππους και χρησιμοποιεί δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο στον πίσω τροχό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ