fbpx

LAMBRETTA: Επανέρχεται μέσα στο 2016

Δεσποινίδα για πάντα

Η αιώνια επιστροφή της Lambretta στο χώρο των σκούτερ είναι πάντα μια καλή είδηση και σύμφωνα με ανακοινώσεις φαίνεται ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες ένα νέο μοντέλο. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τη φωτογραφια ενός σκοτεινού προφίλ teaser που δημοσιεύτηκε.

Το 2017 φέρνει την 70η επέτειο της θρυλικής εταιρείας των αξέχαστων σκούτερ που ιδρύθηκε το 1947. Η Lambretta κατασκευαζόταν από την κραταιά άλλοτε Innocenti και οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ονόματος φαίνεται να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την παραγωγή ενός μοντέλου που θυμίζει τις αυθεντικές γραμμές της Lambretta, που θα ονομάζεται Lambretta Vendetta L70.

Lambretta

Αυτό το νέο σχέδιο δημιουργήθηκε από τον διάσημο αυστριακό σχεδιαστικό οίκο Kiska, υπεύθυνη για το σχεδιασμό των μοντέλων της KTM τα τελευταία 24 χρόνια, αλλά και άλλων πετυχημένων δίτροχων της αγοράς.

Το νέο εγχείρημα αποτέλεσε μια καλή πρόκληση, σύμφωνα με τον Sebastien Stassin του οίκου Kiska: “Η Lambretta είναι θησαυρός σαν εμπορικό σήμα, ένα εμβληματικό σχέδιο που είχε έντονη επίδραση στον χώρο των σκούτερ για δεκαετίες, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Είναι τιμή μας και αισθανόμαστε ευθύνη που παίξαμε τέτοιο σημαντικό ρόλο στην επανέναρξή της”.

unnamed-4

To νέο design χαρακτηρίζεται από σεβασμό στο πρωτότυπο και ενθουσιασμό για το όνομα που θα επιστρέψει στην αγορά του χρόνου, αυτή τη φορά μέσω της ιδιοκτήτριας εταιρίας Lambretta Consortium. Η πρόκληση για τη σχεδίαση της νέας Lambretta για τους ανθρώπους του Kiska ήταν να καλύπτει στο βέλτιστο τις ανάγκες της μοντέρνας μετακίνησης, χωρίς όμως να χάσει την ουσία του εμβληματικού εμπορικού σήματος.

To νέο σκούτερ Lambretta Vendetta σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις θα κυκλοφορήσει σε τρεις κυβισμούς: Vendetta 50, Vendetta 125 και Vendetta 180 και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας www.lambretta.com θα βγει στην αγορά πριν τον Ιούλιο του 2016.

Θα θυμηθούμε βεβαίως πως πριν από λίγα χρόνια η επαναφορά του ονόματος της Lambretta, παρότι τις αρχικές ανακοινώσεις και σχέδια, τελικά έληξε άδοξα. Το σκούτερ ονομαζόταν Lambretta LN 125, βασιζόταν στα μηχανικά μέρη του SYM Fiddle και φορούσε ένα καλοσχεδιασμένο μεταλλικό κουστούμι.

Lambretta LN 125

Η Lambretta LN 125 που τελικά αποσύρθηκε από την αγορά λόγω δικαιωμάτων του ονόματος

Η LN 125 είχε όμως “τσιμπημένη” τιμή (κοντά στις 3.0 χιλιάδες ευρώ το 125) και κυρίως εξαφανίστηκε από την αγορά παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, κυρίως γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα και δικαστικές διαμάχες με τα δικαιώματα της φίρμας.

Η επενδυτική εταιρία από το Μιλάνο που το κατασκεύαζε τελικά – μέσω αλλεπάλληλων δικαστηρίων από την Lambretta Consortium – υποχρεώθηκε να αποσύρει τα σκούτερ από την αγορά. Αν και τα σκούτερ της “νέας Λαμπρέτα” αποσύρθηκαν από την αγορά η σχεδίαση “εκλάπη” από κινέζικες εταιρίες που διέθεσαν το LN στην αγορά με διαφορετικά λογότυπα. Και στην Ελλάδα κυκλοφορούν “LN” με το σήμα της ολλανδικής εταιρίας Turbho.

Εμείς στο Scooternet σαν λάτρεις των Lambretta ευχόμαστε αυτή τη φορά το σημαντικό αυτό όνομα του χώρου να επιστέψει για τα καλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ