fbpx

KYMCO AK 550: Δοκιμές και νέα video

Αναμονή και υπομονή

Παρουσιάστηκε επίσημα και οδηγήθηκε από δημοσιογράφους ειδικού τύπου το ολοκαίνουργιο maxi scooter Kymco AK 550 στην Ταϊβάν, όπου και κατασκευάζεται.

Μπορεί το πολυαναμενόμενο και πολλά υποσχόμενο Kymco AK 550 – το όνομα “ΑΚ” βγαίνει από το ιταλικό “Anniversario Kymco”, δηλαδή “επέτειος Kymco” που φέτος κλείνει τα 52 χρόνια από την ίδρυσή της – να πρωτοπάτησε επίσημα τους τροχούς του στην πατρίδα του Ταϊβάν, αλλά η τοπική αγορά δεν θα είναι αυτή που θα παραλάβει τα πρώτα κομμάτια που θα παραχθούν.

Οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης θα έχουν την τιμητική τους, μιας και ο στόχος της εταιρίας ξεκινάει από αυτές και ειδικά τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά και τη Γερμανία που θα το στηρίξουν – σύμφωνα με τις προβλέψεις των ανθρώπων της εταιρίας – από πλευράς πωλήσεων.

Η έλευση του ΑΚ 550 στην Ευρώπη υπολογίζεται κοντά στον Απρίλιο και ίσως λίγο νωρίτερα και η τιμή του θα είναι κάτω από τις 10 χιλιάδες ευρώ, με την Γαλλία να έχει ήδη ανακοινώσει τις 9.890 ευρώ.

Για την ιταλική αγορά η τιμή αναμένεται να είναι παρόμοια και ίσως λίγο χαμηλότερη, ενώ αν για την Ελλάδα προσθέσουμε τις αυξημένες εισφορές το πιθανότερο είναι η τιμή να σκαρφαλώσει ψηλότερα. Καλό θα ήταν, λέμε τώρα εμείς, να μην ξεπερνάει το ψυχολογικό όριο των 10 χιλιάδων ευρώ, αλλά μάλλον αυτό είναι κάτι δύσκολο.

Όσο δε για τις ασιατικές αγορές, αρχής γενομένης κάπου στο μέσον του καλοκαιριού (!), θα είναι φυσικά η Ταϊβάν η πρώτη που θα έχει στη διάθεσή της το δικύλινδρο 550.

Παρουσίαση του σκούτερ και του κινητήρα του

Ο ήχος του δικύλινδρου κινητήρα και τα όργανα του ΑΚ 550

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ