fbpx

INNOCENTI SCOOTERS: Τρίζουν κόκκαλα

Ιεροσυλίας ανάγνωσμα

To όνομα της Innocenti επανέρχεται, σίγουρα όχι δυναμικά, άλλά υποχρεωτικά, αφού ο ιδιοκτήτης του ονόματος αποφάσισε να παρουσιάσει μια γκάμα φτηνών κινέζικων σκούτερ, χρησιμοποιώντας το όνομα της θρυλικής εταιρίας.

gama-innocenti

Το ξέρουν και οι πέτρες: οι Κινέζοι κατασκευαστές μπορούν να φτιάξουν από χαμηλής ποιότητας προϊόντα μέχρι και διαμάντια. Όλα εξαρτώνται από το πόσο πληρώνεις στις δεκάδες κατασκευάστριες εταιρίες και τι ζητάς.

Άρα το να επαναφέρεις ένα ιστορικό όνομα όπως της Innocenti, που κατασκεύαζε την θρυλική Lambretta μέχρι το 1972, βάζοντας το λογότυπο πάνω σε χαμηλής ποιότητας σκούτερ είναι, αν μη τι άλλο… ιεροσυλία.

scooter_innocenti_copper scooter_innocenti_chromel

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ferdinando Innocenti του ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρίας που ξεκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να φτιάχνει σκούτερ καλύπτοντας τις ανάγκες μετακίνησης της μεταπολεμικής Ιταλίας και Ευρώπης και εντέλει έγραψε ιστορία στο χώρο, με τις ανεπανάληπτης Lambretta.

scooter_innocenti_barium

Οι ιδιοκτήτες του ονόματος γράφουν στο έμβλημα Innocenti-Italia χωρίς να κοκκινίζουν από ντροπή, μιας και η αγορά επιτρέπει σε όποιον έχει τα δικαιώματα μιας φίρμας να “την κάνει ότι θέλει” και τη χρησιμοποιεί όπως του αρέσει.

Πληροφορίες από συναδέλφους δημοσιογράφους μιλούν για πολύ μέτρια, αν όχι κακά, σκούτερ, σε 50, 125 και 150 κυβικά. 

Αυτό μάλιστα. Τουλάχιστον έχει πλάκα (Innocenti Facile 50)

Αυτό μάλιστα. Τουλάχιστον έχει πλάκα (Innocenti Facile 50)

Ήδη έχει αρχίσει η διάθεση της γκάμας των σκούτερ της “Innocenti” σε Ισπανία και Ιταλία (!) και το μόνο που ξεχωρίζουμε και ομολογούμε ότι έχει κάποιο (εγκυκλοπαιδικό) ενδιαφέρον, δεν είναι κάποιο σκούτερ της φίρμας, αλλά ένα αυτόματο, μικρό μοτοποδήλατο που λέγεται Facile (εύκολο) και επαναφέρει νοσταλγικές εικόνες του ’70. Αυτά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ