fbpx

HONDA ZOOMER 50: Και το ταξίδι των 88.000 χιλιομέτρων!

Πενήντα κυβικά, κι ένας ατέλειωτος δρόμος

Έχουμε δει κι έχουμε ακούσει για μεγάλα ταξίδια, αλλά το ατέλειωτο ταξίδι του Mike Saunders πάνω σε ένα 50άρι σκούτερ που αγγίζει τα 90 χιλιάδες χιλιόμετρα μας εντυπωσιάζει τα μάλα…

Πενηντάρι. Τετράχρονο. Με καρμπυρατέρ 15 χιλιοστών και τελική κοντά στα 70 km/h. Με επιμονή 70 km/h, μην ξεγελιέστε. Είναι μονόσελο, είναι περίεργο σαν κατασκευή και πουλιώταν για μερικά χρόνια στην Ευρώπη και την Ελλάδα σαν Honda Zoomer 50.

Για την αγορά των ΗΠΑ ήταν πάντα το Honda Rukus 50.

Mε ιπποδύναμη 4 ίππων, 95 κιλά βάρος, 10άρηδες τροχούς και ταμπούρα μπροστά και πίσω.

To scooter της Honda παρουσιάστηκε το 2003 στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ σαν Honda NPS50 Ruckus με την ιδιαιτερότητα να διαθέτει σωληνωτό περιμετρικό πλαίσιο και χοντρά λάστιχα για χώμα και στην Ευρώπη έφτασε με ψεκασμό στην τροφοδοσία.

Βασικό του χαρακτηριστικό, πέρα από την εμφάνιση ήταν οι επιδόσεις του, κυρίως στον τομέα της κατανάλωσης καυσίμου.

Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να γοήτευσαν και τον Καναδό Mike Saunders που παράτησε τη δουλειά του τον Μάιο του 2014 και οδήγησε το Honda Ruckus του για 88.000 χιλιόμετρα… μέχρι στιγμής.

Υπάρχει συνέχεια λοιπόν, το ταξίδι συνεχίζεται με ελεύθερο κάμπινγκ και μαγείρεμα στην ύπαιθρο, με τα τοπία να αλλάζουν διαρκώς.

Η ιστοσελίδα του Μάικ λέγεται “Lost with Mike”, (Xαμένοι με τον Μάικ) και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει είναι φωτογραφικό, μιας και οι φωτογραφίες του αναβάτη-ταξιδευτή είναι πολλές και εξαιρετικής ποιότητας, μεταφέροντας εικόνες και συναισθήματα.

Επίσης τα κείμενα του Mike Saunders είναι πολύ καλά (στα Αγγλικά) μιας και ο δρόμος και τα τρία χρόνια ταξιδιών έχουν σμιλεύσει τον χαρακτήρα, το μυαλό και την καρδιά του, κι έτσι καταφέρνει να επικοινωνεί τις εμπειρίες του.

Κάτι που δεν πετυχαίνουν πάντα οι ταξιδευτές-αφηγητές, κι ας έχουν γυρίσει τον κόσμο δέκα φορές – στα ταξιδιωτικά άρθρα που έχουμε διαβάσει και διαβάζουμε μέχρι σήμερα.

Η αμερικανική ήπειρος είναι ο δρόμος του Μάικ και οι χιλιάδες εικόνες που τον περιτριγυρίζουν γίνονται έμπνευση: εικόνα και κείμενο.

Δείτε τις πολλές και εξαιρετικές φωτογραφίες και ταξιδέψτε πάνω στη σχάρα (είπαμε μονόσελο είναι το Rukus) του Μάικ σε ένα απίθανο ταξίδι με… πενηντάρι. Με επιμονή και πολύ κουράγιο. Μπράβο στον φίλο μας από τον Καναδά.

Περισσότερες εικόνες και ιστορίες στη διεύθυνση lostwithmike.weebly.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ