fbpx

HONDA SH 150i ABS, 2017: Το καλό… καλύτερο

Ομορφότερο, πλουσιότερο και Εuro4

Το δεύτερο σε πωλήσεις σκούτερ της Honda στην Ελλάδα και ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη αποκτά νέα εμφάνιση φώτα LED, αλλά και βελτιωμένη απόδοση και προδιαγραφές Euro 4. Παράλληλα εφοδιάζεται με τεχνολογία χωρίς κλειδί ανάφλεξης Honda Smart Key και μεγαλύτερο ντουλαπάκι στην ποδιά με παροχή ρεύματος.

17YM SH150i

Το SH 150 είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της ομώνυμης οικογένειας των σκούτερ πόλης της Honda με μεγάλους τροχούς, που “ευθύνεται” για ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων των SH που έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο, από το 1984 μέχρι σήμερα.

Το Honda SH150 έφτασε στην αγορά της Ευρώπης το 2001 και από τότε, για 15 χρόνια, καλύπτει σταθερά τις ανάγκες των ευρωπαίων σκουτεριστών. Με το εμβληματικό σχήμα, το επίπεδο δάπεδο και τους 16άρηδες τροχούς.

17YM SH150i

Εφοδιασμένο με ψεκασμό καυσίμου PGM-FI από το 2005 και για 11 χρόνια το Honda SH150i εκπροσωπεί ένα από τα σημαντικότερα σκούτερ στις αστικές μεταφορές σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία, όπου επί σειρά ετών φιγουράρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων όλων των κατηγοριών.

Από το 2013 απέκτησε την τεχνολογία eSP (Enhanced Smart Power, “ενισχυμένη-έξυπνη-δύναμη”) με κινητήρα χαμηλών τριβών και τεχνολογία Start & Stop.

Για το 2017 το Honda SH150i, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Atessa της Honda στην Ιταλία, ανανεώνεται για μια ακόμη φορά. Γίνεται ακόμα πιο όμορφο σε εμφάνιση και βελτιώνεται σε σημεία σαν μέρος της εξέλιξής του.

17YM SH150i

honda_sh_150_2015_1
Τα βασικά δομικά χαρακτηριστικά του Honda SH150i του 2017 παραμένουν αμετάβλητα, με το ελεγχόμενα άκαμπτο πλαίσιο και τον γνωστό υγρόψυκτο κινητήρα με αναθεωρημένη PGM-FI που είναι πλέον συμβατός με τις προδιαγραφές EURO4.

Με νέα πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση, που γίνεται αντιληπτή ιδιαίτερα στο μπροστινό τμήμα της ποδιάς με μπρός/πίσω φώτα LED, αλλά και με το (άνευ κλειδιού) βολικό σύστημα της Honda, το Smart Key.

Το Smart Key μπορεί να μένει στην τσέπη του αναβάτη, κι έτσι καταργεί την ανάγκη να βάζεις και να βγάζεις συνεχώς το κλειδί στο διακόπτη ανάφλεξης ή για να ανοίξεις την τάπα του ρεζερβουάρ και τη σέλα.

Επίσης το Smart Key έχει δύο διακόπτες: την έξυπνη λειτουργία on/off και την “απόκριση” που αναβοσβήνει τα φλάς για να γίνεται η αναγνώρισή του σκούτερ από απόσταση.

17YM SH150i

17YM SH150i

Στο μπροστινό μέρος το ντουλαπάκι είναι μεγαλύτερο σε όγκο από πριν και τώρα φιλοξενεί μια χρήσιμη υποδοχή φόρτισης 12V. Το ντεπόζιτο παραμένει στα 7.5L και βρίσκεται κάτω από τη σέλα που ανοίγει και πάλι με διακόπτη από την ποδιά.

Ο κινητήρας του Honda SH150i είναι ένα compact και αποδεδειγμένα αξιόπιστος στο πέρασμα του χρόνου. Έχει καλές επιδόσεις εκεί που τις χρειάζονται οι αναβάτες σκούτερ, δηλαδή στις χαμηλές προς μεσαίες στροφές και είναι ήσυχος στη λειτουργία του.

Η αναθεωρημένη χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης PGM-FI δίνει μέγιστη ισχύ 14,74 ίπποι στις 8.250rpm, με μέγιστη ροπή 1,39 kgm, στις 6.500 rpm.

Η κατανάλωση ανακοινώνεται στα 43,8 χιλιόμετρα/λίτρο (μέτρηση WMTC), ενώ ο κινητήρας είναι φυσικά εφοδιασμένος με τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου Idle Stop, όπως και στο παρελθόν.

Ο τετράχρονος κινητήρας 153cc με τις 2 βαλβίδες είναι υγρόψυκτος και μαζεμένος σε διαστάσεις με το ψυγείο, αντί να είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του σκούτερ είναι ενσωματωμένο στον εγκάρσιο άξονα στην άκρη του στροφάλου.

Το υψηλής ακαμψίας πλαίσιο του SH150i φοράει τροχούς 16-ιντσών από ζάντες χυτού αλουμινίου, ενώ για το 2017 τα σκούτερ θα είναι εξοπλισμένα με λάστιχα Michelin City Grip χωρίς αεροθάλαμο.

To μεταξόνιο είναι στα 1.340 χιλιοστά, η γωνία κάστερ και το ίχνος στα 26 °/ 85 χιλιοστά και το ύψος της σέλας στα 799 χιλιοστά. Το βάρος γεμάτο φτάνει τα 137.3kg .

Τα πίσω αμορτισέρ διαθέτουν 5 θέσεις ρύθμισης προφόρτισης με διαδρομή τροχού στα 83 χιλιοστά. Το τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά με καλάμια 33 χιλιοστών έχει διαδρομή στα 89.

Το σύστημα ABS στα φρένα που είναι αμφότεροι δίσκοι διαμέτρου 240 είναι στάνταρ. Το μπροστινό δισκόφρενο έχει δαγκάνα τριών εμβόλων και η πίσω ενός εμβόλου.

Το Honda SH150i ΑΒS, 2017 θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρωματικές επιλογές: Μαύρο, λευκό, ασημί και κόκκινο μεταλλικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ