fbpx

HONDA, ΙΝΔΙΑ: Παραγωγή 5,8 εκατομμυρίων δίκυκλων το χρόνο!

Εγκαινιάστηκε το 4ο εργοστάσιο στην Ινδία

Η αγορά δικύκλων της Ασίας είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Για την ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, κι άρα εξαιρετικά σημαντική. Το ίδιο ισχύει και για την Ινδία όπου η Honda συνεχίζει την επέκτασή της φτιάχνοντας ένα ακόμα εργοστάσιο. Το 4ο στη σειρά.

Tα νέα είναι δυσανάλογα μεγάλα, πρέπει να διαβάσεις την πρόταση δύο φορές για να την συνειδητοποιήσεις: “Η Honda θα παράγει 5,8 εκατομμύρια δίτροχα στην Ινδία!”.

Με το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει στην Ασία, είναι πολύ δύσκολο για τους κατασκευαστές να την αγνοήσουν και δεν έχουν παρά να επενδύσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Honda συνεχίζει την επέκτασή της στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Honda-India_1
Στην Ινδία μόνο ζουν 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι και φυσικά αυτό το γνωρίζει η Honda, αφού η χώρα διαθέτει και μια εξίσου μεγάλη αγορά στην οποία τα σκούτερ είναι
best seller.

Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε επέλεξε να δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής, το τέταρτο στη σειρά εργοστάσιό της, που βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Gujarat (Γκουτζαράτ).

Honda-India_2

Με το καινούργιο εργοστάσιο το εύρος της παραγωγής είναι… συγκλονιστικό. Η νέα γραμμή παραγωγής που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα σκούτερ θα επιτρέψει Honda να παράγει 5,8 εκατομμύρια δίτροχα ετησίως συνολικά, σε όλη την Ινδία. Aυτό το γεγονός καθιστά το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σκούτερ στον κόσμο!
Συνοψίζοντας την παραγωγή της Honda στην Ινδία έχουμε: 1,6 εκατομμύρια μονάδες που παράγονται στο πρώτο εργοστάσιο στην πολιτεία της
Haryana, 1,2 εκατομμύρια στο δεύτερο στο Rajasthan, 1,8 εκατομμύρια στο τρίτο στην Karnataka και τελικά 1,2 εκατομμύρια στο νεότερο εργοστάσιο του Gujarat.

Honda-India_3
Με αυτό το νέο εργοστάσιο, η Honda βοηθά και στην οικονομική ανάπτυξη της Gujarat, μέσα από τη δημιουργία 9.000 νέων θέσεων εργασίας.

Σημειώστε ότι και τον Μάιο πρώτη σε πωλήσεις στην Ινδική αγορά ήταν η Honda με το σκουτεράκι Honda Activa 110. Ένα μικρών διαστάσεων και τροχών σκούτερ με τετράχρονο κινητήρα 109cc ιπποδύναμης 8 ίππων που πούλησε (ούτε λίγο-ούτε πολύ, σε ένα μήνα) 237.000 μονάδες!

(περισσότερα για την ινδική αγορά σκούτερ θα πούμε σύντομα, σε μελλοντικό άρθρο)

Honda-India_4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ