fbpx

HONDA: Ετοιμάζει το δικό της 3τροχο σκούτερ;

Κατατέθηκε ακόμα μια πατέντα

Απ’ ότι φαίνεται από τα μηχανολογικά σχέδια που κατέθεσε ακόμα μια φορά πρόσφατα η Honda στο γραφείο πατεντών της Ιαπωνίας υπάρχει περίπτωση η Νο1 εταιρία δικύκλων στον κόσμο να ετοιμάζεται να δημιουργήσει άμεσο ανταγωνιστή στα MP3 της Piaggio και το Yamaha Tricity.

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός τρίτροχου σκούτερ δεν έχει απασχολήσει την Honda μόνο την τελευταία δεκαετία, από τη μέρα δηλαδή που έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το Piaggio MP3. Αντίθετα η Honda είναι η πρωτοπόρος στα τρίτροχα σκούτερ, αφού ήδη από το 1982 (!) είχε παρουσιάσει στην Ιαπωνία το -γνωστό και στην Ελλάδα- Honda Gyro… με τη διαφορά ότι οι δύο τροχοί ήταν στο πίσω μέρος και όχι μπροστά όπως στο ΜΡ3. Επτά διαφορετικά μοντέλα παρουσιάστηκαν με το όνομα Gyro (που σημαίνει το μάλλον ακατάλληπτο, Great Your Recreation Original).

honda 3 wheels

Με τη Yamaha να μπαίνει δυναμικά στο χώρο με το Yamaha Tricity 125 και πρόσφατα με το Yamaha Tricity 155 δείχνοντας ότι δεν αστειεύεται, το πιθανότερο είναι τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει και η Honda, κάτι που ίσως υπαινίσσονται τα σχέδια που δημοσιεύουμε (με σκούτερ που μοιάζει με SH).

To Honda Neowing

To Honda Neowing

Η Honda είχε εκθέσει στο κοινό πέρσι, αλλά σε μορφή πρωτότυπου, το 3τροχο Neowing το οποίο εύκολα θα μπορούσε να βγει στην παραγωγή, ενώ όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν από το Scooternet το γιαπωνέζικο εργοστάσιο εργάζεται πάνω σε ένα 3τροχο που χρησιμοποιεί τον κινητήρα και το πλαίσιο του modular concept NC750.

Επίσης έχει καταθέσει και πατεντάρει μηχανολογικά σχέδια για 4τροχο σκούτερ.

To σχέδιο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε αυτή τη φορά δεν μοιάζει με το σύστημα της Yamaha με τα τηλεσκοπικά καλάμια, αλλά περισσότερο με αυτό της Piaggio με τα παραλληλόγραμμα, με το σχέδιο της Honda να διαφέρει στον κατώτερο βραχίονα του παραλληλογράμμου. Είναι σαφές δε ότι πρόκειται για 3τροχο σκούτερ με ανακλινόμενους τροχούς, που μπορούν δηλαδή να γείρουν στις στροφές.

Honda Gyro της δεκαετίας του '80

Honda Gyro της δεκαετίας του ’80

Όπως και να έχει η Honda δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να μην μείνει παρατηρητής, καθώς μια νέα κατηγορία σκούτερ αναπτύσσεται, και να παρουσιάσει τη δική της πρόταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ