fbpx

ENJOY PIAGGIO: Πρόγραμμα ενοικίασης σκούτερ και στη Ρώμη

Eπεκτείνεται η ιδέα

Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτή την έξυπνη και εξυπηρετική ιδέα, όπου ο καθένας μπορεί να δανειστεί ένα σκούτερ μέσα στην πόλη για να κάνει τις δουλειές του και μετά να το επιστρέψει πληρώνοντας μικρό αντίτιμο. Μετά το Μιλάνο, ήρθε η σειρά της Ρώμης.

Enjoy Piaggio-1

Η Piaggio και το πρόγραμμα Enjoy (scooter sharing) έκανε ένα ακόμα βήμα στο πρόγραμμα κοινής χρήσης σκούτερ και επεκτάθηκε και στην ιταλική πρωτεύουσα, την Ρώμη. Το πρόγραμμα έκανε το ντεμπούτο του την Άνοιξη στο Μιλάνο και σημείωσε σύντομα τεράστια επιτυχία.

Ενώ αρχικά το πρόγραμμα Εnjoy διέθετε 150 τρίτροχα σκούτερ Piaggio MP3 στο Μιλάνο, τα σκούτερ διπλασιάστηκαν για την Ρώμη. Η Piaggio παρέδωσε έναν στόλο 300 σκούτερ, βαμμένα σε κόκκινο χρώμα, έτοιμα να συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της Ρώμης.

Enjoy Piaggio-3

Enjoy Piaggio-2

Τα MP3 του Εnjoy είναι ίδια με εκείνα που ήδη λειτουργούν στο Μιλάνο, και ίδιες έχουν παραμείνει οι τιμές ενοικίασης. Τα τρίτροχα σκούτερ φέρουν ηλεκτρονικό “κόφτη” που περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα στα 90 km/h και κάτω από τη σέλα υπάρχουν δυο κράνη για τους “ενοικιαστές”.

Επίσης είναι εφοδιασμένα με καλύμματα κεφαλής μιας χρήσης, έτσι ώστε οι χρήστες των MP3 (και των κρανών τους συγκεκριμένα) να μην ανησυχούν για την υγιεινή. Η στάθμευση για τα συγκεκριμένα σκούτερ είναι δωρεάν στα ειδικά σημεία του Enjoy και τα βενζινάδικα της εταιρίας Eni, που είναι και η εταιρία που “τρέχει” το πρόγραμμα.

Στη Ρώμη η υπηρεσία καλύπτει 52 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης, σε μια περιοχή όπου η ζήτηση είναι υψηλότερη. Επίσης, αναμένεται ότι το Ejnoy θα αναβαθμιστεί με ακόμα μεγαλύτερο στόλο στη Ρώμη, όταν οι πελάτες εξοικειωθούν με τα οφέλη του προγράμματος.

Enjoy Piaggio-4

Enjoy Piaggio-5

Πρέπει να πούμε ότι η ενοικίαση των Piaggio MP3 κοστίζει 0.35 του ευρώ το λεπτό για τα πρώτα 50 χιλιόμετρα και 0,35 ευρώ ανά χιλιόμετρο μετά από τα 50 χιλιόμετρα.

Όλα τα σκούτερ είναι εξοπλισμένα με GPS, κάμερες μπροστά και πίσω, αλλά και ένα μαύρο κουτί καταγραφής βίντεο, αλλά και τηλεμετρίας για την περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Η κράτηση και η εύρεση των διαθέσιμων MP3 του προγράμματος Enjoy γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Να δούμε κατά πόσο θα επεκταθεί αυτή η έξυπνη και χρήσιμη υπηρεσία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ