fbpx

BMW C EVOLUTION, 2016: Ανανέωση σε σημεία

Δίνοντας περισσότερο Evolution στα “C”…

Αν και οι αλλαγές του νέου ηλεκτρικού σκούτερ της BMW δεν μας αφορούν άμεσα μιας και το μοντέλο αυτό δεν πωλείται στην Ελλάδα, από την άλλη μας ενδιαφέρουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των σκούτερ και της ηλεκτροκίνησης. Και ειδικά για την περίπτωση του BMW C Evolution, που είναι και το κορυφαίο ηλεκτρικό σκούτερ παραγωγής.

bmw_c_evolution_19

Η BMW ανακοίνωσε την ανανέωση σε σημεία του ηλεκτροκίνητου scooter της, C-Evolution.

Το σκούτερ που θα παρουσιαστεί επίσημα σε μερικές βδομάδες έχει βελτιώσει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και την αυτονομία του, ενώ θα παρουσιαστεί και σε μια δεύτερη έκδοση με χαμηλότερη ιπποδύναμη. Έτσι θα μπορεί να οδηγείται από κατόχους διπλώματος οδήγησης Α1. Η πρώτη έκδοση ονομάζεται Long Range και η άλλη European.

bmw_c_evolution_3

bmw_c_evolution_14

Αυξημένη είναι η χωρητικότητα των εξελιγμένων μπαταριών του BMW C Evolution στα νέα μοντέλα, στις 94 Ah, αυξάνοντας παράλληλα και την αυτονομία του σκούτερ. Οι μπαταρίες τελευταίας γενιάς είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο BMW i3.

Στην έκδοση Long Range (μεγάλης εμβέλειας δηλαδή, που είναι και κατά 11 ίππους ισχυρότερη από την προηγούμενη) με σταθερή ισχύ 26 ίππων, η αυτονομία ανέρχεται στα 160 χιλιομέτρα, τη στιγμή που η μέγιστη ταχύτητα φτάνει σχεδόν τα 130 km/h.

Η μέγιστη ιπποδύναμη φτάνει τα 35 kW (47 HP). Η επιτάχυνση από στάση στα 50 km/h ανακοινώθηκε στα 2.8 δευτερόλεπτα.

bmw_c_evolution_11

bmw_c_evolution_15

Η άλλη έκδοση, το δεύτερο BMW C-Evolution που θα οδηγείται από κατόχους άδειας Α1, θα αποδίδει 15 ίππους και θα πετυχαίνει τελική ταχύτητα 120 km/h, και αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Και τα δύο μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ABS στα φρένα, με δυνατότητα επαναφόρτισης-ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Τα φώτα είναι LED, υπάρχει χώρος κάτω από τη σέλα για ένα φουλφέις κράνος, ενώ τα φρένα είναι τρεις δίσκοι.

Στον τομέα της εμφάνισης τα BMW C-Evolution, έχουν ανανεωθεί σε σημεία για να διαφοροποιούνται από τα παλαιότερα. Ένα από αυτά τα σημεία που άλλαξαν βρίσκεται στην περιοχή του τούνελ στο δάπεδο, όπως και στα χρώματα και σε κάποιες λεπτομέρειες στο κουστούμι και τα πλαστικά.

bmw_c_evolution_7

bmw_c_evolution_21

Η επίσημη παρουσίαση των δυο νέων BMW C-Evolution θα γίνει την 1η Οκτωβρίου στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Η τιμή του αναμένεται να είναι κοντά στις 15.000 ευρώ.

bmw_c_evolution_4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ