fbpx

ADIVA AD2 400, 2016: Το “σκεπαστό” 400άρι

Κρύο και βροχή, δεν φοβάται

Είναι αρκετοί σκουτερίστες που δυσκολεύονται με τα στοιχεία της φύσης, τον αέρα και τη βροχή και θα ήθελαν περισσότερη προστασία στον συγκεκριμένο τομέα από ένα σκούτερ. Αυτούς φαίνεται να έχει κατά νου η, γιαπωνέζικη πλέον, εταιρία Adiva που παρουσίασε πρόσφατα ένα “κλειστό” scooter και μάλιστα με κινητήρα 400 κυβικών. Το Adiva AD2 400 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2015.

011

H Adiva ήταν μια ιταλική εταιρία που έγινε μερικώς γνωστή αρχικά μέσω της αναδιπλούμενης οροφής που είχε τοποθετήσει πάνω σε ένα σκούτερ της Benelli. Αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε και άρχισε να κατασκευάζει τα δικά της σκούτερ, παίρνοντας έτοιμους κινητήρες από άλλες εταιρίες.

Είχαμε παρουσιάσει στο Scooternet διάφορα μοντέλα της Αdiva, η οποία πρόσφατα μετέφερε την έδρα της στην Ιαπωνία. Τα Adiva σήμερα εξάγονται σε: Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα και Χιλή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το τελευταίο της μοντέλο εμφανίστηκε τον Νοέμβριο στην έκθεση του Μιλάνο και ονομάζεται Adiva AD2 400, με σημαντική εξέλιξη για την εταιρία την υιοθέτηση του κινητήρα των 399cc και των 36,7 hp της γαλλικής Peugeot. Έναν κινητήρα που συναντάμε στο Peugeot Metropolis 400 που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

To scooter της Adiva με όμορφο μπροστινό κομμάτι, παρ’ όλο τον όγκο που απαιτεί μια τέτοια πατέντα (η οροφή αναδιπλώνεται και κρύβεται μέσα στη μπαγκαζιέρα της ουράς) και δυσκολεύει τους σχεδιαστές είναι καλοσχεδιασμένο (Ιταλία γαρ).

Mέσα σε αυτή τη μπαγκαζιέρα κρύβεται όλη η οροφή του Αdiva

Mέσα σε αυτή τη μπαγκαζιέρα κρύβεται όλη η οροφή του Αdiva

Ο ισχυρός κινητήρας των σχεδόν 37 ίππων είναι ότι χρειάζεται μια τέτοια κατασκευή, για να “σπρώξει” τη μεγάλη μετωπική επιφάνεια – που εμφανίζει αντίστοιχη αντίσταση στον αέρα και σε υψηλότερες ταχύτητες – κάτι που έλειπε μέχρι σήμερα με τους μικρότερου κυβισμού κινητήρες.

Το βάρος δεν ανεβαίνει δυσανάλογα πολύ στο 400, λόγω της οροφής και του μηχανισμού αναδίπλωσης και φτάνει τα 209 κιλά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι τροχοί του σκούτερ είναι 14άρηδες, μπροστά υπάρχουν δύο δισκόφρενα και πίσω ένα, όλοι οι δίσκοι διαμέτρου 240mm. To τηλεσκοπικό πιρούνι φοράει μεγάλης διαμέτρου καλάμια (41mm), τα ελαστικά είναι φαρδιά στα 120/70 μπροστά και 150/70 πίσω και το μεταξόνιο φτάνει τα 1.570mm.

Το σκούτερ διαθέτει και αξεσουάρ, όπως πλευρικούς ανακλαστήρες αέρα για περισσότερη προστασία, μέχρι κουβέρτα και αεραγωγούς που φέρνουν ζεστό αέρα στα πόδια του αναβάτη.

Το Adiva AD2 400 θα κυκλοφορήσει σε Ασία και Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρία πάντα, τον Φεβρουάριο του 2016 με τιμή κοντά στα 7.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.adiva-world.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ