fbpx

5o SCOOTER RALLY ΑΝΤΟΧΗΣ, 2019: Στο βουνό των Κενταύρων

 Μια δοκιμασία με σκούτερ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Scooter Rally Aντοχής, με την φετινή διοργάνωση να πραγματοποιείται στο Πήλιο του νομού Μαγνησίας.

Το Rally θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2019, με την εκκίνηση να δίνεται από το λιμάνι του Βόλου (μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου) στις 8 Ιουνίου 2019, στις 13:00.

Η διανυκτέρευση της πρώτης μέρας θα γίνει στα Καλά Νερά Βόλου, απ’ όπου θα ξεκινήσει η δεύτερη μέρα διαδρομής. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στο λιμάνι του Βόλου στις 9 Ιουνίου 2019.

Στον τερματισμό θα απονεμηθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, ενώ λίγες μέρες αργότερα – μετά την καταμέτρηση των βαθμών των αγωνιζομένων στο Ατομικό και στο Ομαδικό – θα γίνει εκδήλωση απονομής των κυπέλλων, των επάθλων και των μεγάλων δώρων που εξασφαλίζει η διοργάνωση κάθε χρόνο για τους νικητές. Το φετινό “αγώνα-οδοιπορικό” υποστηρίζουν με την παρουσία τους δυο νέες παρέες αναβατών (Thessalia Scooter Club και Greece Scooter Team).

Το πρώτο Rally Αντοχής του θεσμού διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2015 στην Αττική και εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό για όλους τους αναβάτες scooter αλλά και μοτοσυκλετών.

Διεξάγεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και είναι δομημένο έτσι ώστε οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του “αγώνα – οδοιπορικού” να αναπτύσσουν την  ομαδικότητα και τη συντροφικότητα μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στο Rally δεν έχει καμιά απολύτως σημασία η ώρα που θα τερματίσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Μόνο η συλλογή βαθμών, κι εφόσον έχουν ολοκληρωθεί τα ζητούμενα από τη διοργάνωση, μπορεί να φέρει κάθε συμμετέχοντα στην 1η θέση της κατάταξης.

Αναβάτες με ταξιδιωτικές ικανότητες, αντοχές και διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καλούνται να ολοκληρώσουν μια χιλιομετρική απόσταση 300-350 χλμ. – σχεδιασμένη από τη διοργάνωση – οδηγώντας περίπου 8-10 ώρες κυρίως σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με ασφάλεια και ακολουθώντας, φυσικά, τον Κ.Ο.Κ.

Σε αυτόν τον “αγώνα – οδοιπορικό” οι συμμετέχοντες μαζεύουν βαθμούς με τρεις τρόπους: Στην κατηγορία Ατομικό ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι ο νικητής του Αντοχής. Στην κατηγορία Ομαδικό (από 3 συμμετοχές και άνω), η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον υψηλότερο μέσο όρο της βαθμολογίας των μελών της θα είναι η νικήτρια και θα κερδίσει και το έπαθλο της κατηγορίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να βγάλουν συγκεκριμένες φωτογραφίες που θα ζητηθούν από τη διοργάνωση, να παίξουν σε παιχνίδια κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά και να απαντήσουν σε γρίφους που έχουν σχέση με όλη αυτή την περιπέτεια.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νόμιμοι οδηγοί, με scooter ή/και μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως μάρκας, τύπου ή κυβισμού. Συνειδητοποιημένοι “ταξιδιάρηδες” έως και αρχάριοι, άντρες και γυναίκες με συνεπιβάτη ή χωρίς, που θέλουν να εξερευνήσουν τις δικές τους δυνατότητες και «αντοχές» οδηγώντας το δίτροχό τους είναι  ευπρόσδεκτοι.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ και για συμμετοχές στο [email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ