fbpx

Pirelli Diablo Rosso Scooter SC: To σπορ λάστιχο τώρα και για maxi scooter 300!

Aπό την πίστα… στην πόλη

Όταν ένα ελαστικό υψηλών αγωνιστικών προδιαγραφών περνάει στην πόλη και στα καθημερινά μας σκούτερ, τότε αυτό αποτελεί είδηση. Το Pirelli Diablo Rosso Scooter SC που έρχεται στην αγορά αρχές Μαΐου, είναι ένα ελαστικό που χρησιμοποιείται από τότε που παρουσιάστηκε σε αγώνες σκούτερ και μέχρι σήμερα υπήρχε σε διάμετρο 12 ιντσών, τώρα είναι διαθέσιμο πλέον και σε διαστάσεις 15 και 14 ιντσών για τη δημοφιλέστατη κατηγορία των 300αριών maxi scooter!

Το Pirelli Diablo Rosso Scooter SC διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο προφίλ και γόμα. Η σχεδίαση του πέλματος προέρχεται από αυτή του Diablo Rosso Scooter, που είναι βελτιστοποιημένη για αγωνιστική χρήση και για την οποία είναι ιδανικό!

Πέρα από τους αγώνες σκούτερ, το Pirelli Diablo Rosso Scooter SC χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για αγώνες με Mini Bike (MiniGP) που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Pirelli Diablo Rosso Scooter SC είναι:

  • Αγωνιστική πρόσφυση
  • Αγωνιστικό κράτημα
  • Ευελιξία και σταθερή απόδοση

Αγωνιστική πρόσφυση

Όταν συμμετέχεις σε αγώνες, η πρόσφυση είναι προτεραιότητα. Η χρήση του Pirelli Diablo Rosso Scooter SC απαιτεί επίπεδα απόδοσης πολύ πάνω από τις καθημερινές, κανονικές συνθήκες του δρόμου, με τις προσδοκίες των αναβατών να είναι οι κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες και σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Για το λόγο αυτό, η γόμα (σύνθεση του ελαστικού) του Pirelli Diablo Rosso Scooter SC είναι νέα και έχει εξελιχθεί και εμπνευστεί από την κορυφαία σειρά Diablo Supercorsa SC2.

Αγωνιστικό κράτημα

To κράτημα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Diablo Rosso Scooter SC που θα εκτιμηθεί από τους αναβάτες. Με εξαιρετική ευελιξία και γρήγορη επίτευξη μέγιστης κλίσης, ακρίβεια αντιδράσεων, διατήρηση της γραμμής υπό κλίση μέσα στην στροφή και γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης από τη μια στροφή στην επόμενη, διαμορφώνουν την πολύ καλή συμπεριφορά του.

Μαζί με τη σταθερότητα στην ευθεία, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, το αγωνιστικό κράτημα του Diablo Rosso Scooter SC προέρχεται από τα συνδυασμένα χαρακτηριστικά του προφίλ και της γόμας του.

Ευελιξία και σταθερή απόδοση

Το να είσαι ο ταχύτερος στην αρχή του αγώνα ή μόνο για μερικούς γύρους δεν αρκεί. Αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να είσαι ο γρηγορότερος για ολόκληρο τον αγώνα: αυτό μάθαμε μέσα από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike κι αυτό επιτάχυνε την εξέλιξή μας, λένε οι  άνθρωποι της Pirelli.

Η εξαιρετική απόδοση πρέπει να διατηρείται για ολόκληρο τον αγώνα, κι όχι μόνο σε στεγνές επιφάνειες όπου το Pirelli αποτελεί σημείο αναφοράς στους αγώνες – αλλά και στο βρεγμένο, προσφέροντας μια ισχυρή αίσθηση προβλεψιμότητας.

Η ευελιξία και η σταθερή απόδοση παρέχονται από τον συνδυασμό υλικών και τον σχεδιασμό του πέλματος.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του Pirelli Diablo Rosso Scooter SC:

  • Χημική ένωση μαύρου άνθρακα (carbon-black), για γρήγορη προθέρμανση, κορυφαία πρόσφυση και αντοχή
  • Αγωνιστικό Προφίλ, για γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης και κράτημα
  • Ειδική πατενταρισμένη σχεδίαση πέλματος, για ελάχιστη φθορά και γρήγορη αποστράγγιση νερού.

Χημική ένωση

Η χημική ένωση τόσο του εμπρός όσο και του πίσω ελαστικού, μοιάζει πολύ με εκείνη του Diablo Supercorsa SC2. Η μαλακή γόμα πλήρους μαύρου άνθρακα (carbon–black), αναμεμιγμένη με χαμηλό θερμοπλαστικό πολυμερές, και η ενσωμάτωση ειδικών ρητινών, ενισχύουν την ευελιξία του ελαστικού σε διαφορετικές συνθήκες ασφάλτου και παρέχουν λειτουργία σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Pirelli Rosso Scooter, το λάστιχο πάνω στο οποίο βασίστηκε το εξελιγμένο SC

Η μαλακή αυτή γόμα προσαρμόζεται στην επιφάνεια της ασφάλτου με μεγάλη αποτελεσματικότητα και προσφέρει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλη εμπιστοσύνη κατά το πλάγιασμα.

Η εξαιρετική πρόσφυση αποτρέπει επίσης το ελαστικό από το φαινόμενο μικρο-ολίσθησης, το οποίο μειώνει τόσο το σχίσιμο όσο και τη διαδικασία φθοράς, παρέχοντας έτσι συνέπεια στην απόδοση σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του ελαστικού.

Η χρήση θερμαινόμενων κουβερτών στα ελαστικά είναι ευρέως διαδεδομένη στους αγώνες  και η χρήση τους στα Pirelli Diablo Rosso Scooter SC συνιστάται ιδιαίτερα για καλύτερη σταθερότητα πίεσης, αλλά δεν είναι υποχρεωτική:  τα χαρακτηριστικά γρήγορης προθέρμανσης του συγκεκριμένου ελαστικού και το ευρύ φάσμα θερμοκρασίας λειτουργίας, το καθιστά την τέλεια επιλογή για οποιαδήποτε χρήση.

Τα Pirelli Diablo Rosso Scooter SC θα είναι διαθέσιμα από αρχές Μαΐου στην αγορά για maxi scooter όπως XMAX, Forza, Kymco, Thrust κ.α, με την τιμή τους τοποθετημένα να είναι κοντά στα 190 ευρώ, σε διαστάσεις: μπροστινό 120/70-15 και οπίσθιο 140/70-14.

Περισσότερες πληροφορίες: www.intramoto.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ