fbpx

Bike Alert Hellas – Τεχνικό άρθρο: Σιαγώνες φυγοκεντρικού για σκούτερ

Η δύναμη της φυγόκεντρου

Για τον πολύ καίριο τομέα της μετάδοσης κινητήρων σκούτερ, τις σιαγώνες φυγοκεντρικών συστημάτων, η εταιρία Bike Alert Hellas προσφέρει ποιοτικές επιλογές για συγκεκριμένα, δημοφιλή μοντέλα της ελληνικής αγοράς.

Οι σιαγώνες φυγοκεντρικού για κινητήρες σκούτερ, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της μετάδοσής του, αφού εμπλέκονται (κυριολεκτικά) άμεσα στην κίνησή του ή καλύτερα στη μεταφορά της δύναμης από τον στρόφαλο στον πίσω τροχό.

Αποτελούν με λίγα λόγια, ένα μηχανισμό εμπλοκής και απεμπλοκής της κίνησης του σκούτερ, ο οποίος ενεργοποιεί αυτόματα τη μετάδοσή του σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στροφών.

Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί στο ρελαντί χωρίς να περιστρέφονται οι τροχοί.

Ο σχεδιασμός τους είναι σχετικά απλός, αφού λειτουργούν με βάση την αρχή της φυγόκεντρης δύναμης. Στον άξονα μετάδοσης κίνησης του κινητήρα είναι προσαρτημένα δύο «πέδιλα» με υλικό τριβής πάνω τους. Ενώ ο κινητήρας λειτουργεί, ο άξονας εξόδου περιστρέφεται και αυτή η περιστροφή «σπρώχνει» τα «πέδιλα» προς τα έξω, στο εσωτερικό μέρος της καμπάνας του συμπλέκτη.

Ένα ελατήριο έχει τοποθετηθεί για να συγκρατεί τα «πέδιλα» του συμπλέκτη στη θέση τους, μέχρι την καθορισμένη για την εμπλοκή ταχύτητα περιστροφής.

Εάν επιλέξουμε «ασθενέστερο» ελατήριο με βαρύτερα υλικά τριβής, θα αναγκάσουμε τον συμπλέκτη να εμπλακεί σε χαμηλότερες στροφές, ενώ εάν επιλέξουμε σκληρότερα ελατήρια και ελαφρύτερα υλικά τριβής, θα αναγκάσουμε τον συμπλέκτη να εμπλακεί σε υψηλότερες στροφές.

Η Bike Alert Hellas  δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε τις κατάλληλες σιαγώνες για το scooter σας, επιλέγοντας πάντα με γνώμονα την χρήση που κάνετε, αλλά και τον τρόπο οδήγησης σας, μεταξύ των κορυφαίων Ιταλικών εταιριών RMS, Ferodo και Malossi.

Σημείωση: Όσο υψηλότερες είναι οι στροφές στις οποίες ενεργοποιείται ο συμπλέκτης, τόσο περισσότερη ισχύς θα μεταφέρεται αρχικά στους τροχούς. Η αύξηση των στροφών εμπλοκής θα αυξήσει επίσης τα ποσοστά φθοράς των υλικών τριβής των σιαγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Λ.Αθηνών 214, 104 42, Αθήνα, Τ: 210 3413733,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30.

  • Βεϊκου 23-25, 117 42, Κουκάκι, Αθήνα, Τ: 210 9222776,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30
Site: www.bikealert.gr E-mail: [email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ