fbpx

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΕ ΙΜΑΝΤΕΣ

Σταθερός, αλλά και ελεύθερος μαζί

Το σύστημα SIT System ® (Individual Secure Transport System) που κατασκευάζεται από την εταιρία Veector, πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα στο Σαλόνι EICMA 2011 που ξεκινάει την άλλη βδομάδα. Είναι ένα εμπνευσμένης σχεδίασης προϊόν που προφυλάσσει τον συνεπιβάτη καθώς το σκούτερ ή η μοτοσυκλέτα κινείται.

Μεγαλύτερη σιγουριά για αναβάτη και συνεπιβάτη με το SIT

Υπάρχουν δύο κομμάτια στο σύστημα, μια ζώνη και ένα “μαξιλάρι”, το Pan Belt Belt Belt και το Harness Spyder, που όταν συνδεθούν στηρίζουν τον συνεπιβάτη με το βάρος του αναβάτη. Έτσι ο συνεπιβάτης, δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την τοποθέτησή του ή τις κινήσεις του στις επιταχύνσεις και στις στροφές. Το ίδιο ξέγνοιαστος μπορεί να είναι και ο αναβάτης φυσικά.

Ο συνεπιβάτης φοράει μια ζώνη και δένεται με τους ιμάντες, που είναι συνδεδεμένοι με το “μαξιλάρι” που τοποθετείται στη σέλα του αναβάτη. Πάνω σε αυτό το μαξιλάρι κάθεται ο αναβάτης. Το σημαντικό είναι ότι το σύστημα αυτό είναι κατάλληλο και για παιδιά άνω των 5 ετών, αλλά και για ενήλικες, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος ο συνεπιβάτης έχει ελευθερία κινήσεων, αφού δεν είναι συνδεδεμένος, ούτε με τον αναβάτη, ούτε με το όχημα.