fbpx

ΚΟΟVE: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

Η λειτουργικότητα υπεράνω ομορφιάς

 Δεν είναι ο κομψότερος τρόπος για να προφυλαχτείς από το κρύο, δείχνει όμως να είναι αποτελεσματικός: Είναι το Koove, το “τρελό παντελόνι” που τοποθετείται εύκολα, πάνω στα πόδια προφυλάσσει από αέρα, κρύο και βροχή.

Ιδανικό για σκουτερίστες, που πατούν σε δάπεδο, αλλά και για μοτοσυκλετιστές έστω κι αν έχουν ανάμεσα στα πόδια τους, ρεζερβουάρ. Η ιδέα ήρθε σε έναν απόφοιτο εφαρμοσμένων τεχνών, τον John Nguyen, ο οποίος είχε ειδικευτεί στα σχέδια 3D, μετά από μια οδυνηρή βόλτα μέσα στο παγωμένο Παρίσι το 2008, πάνω σε σκούτερ. Ο Nguyen γιος μοδίστρας, σχεδίασε το πρώτο του παντελόνι, που έγινε η βάση για το επόμενο, κι έτσι οδηγήθηκε στο τελικό προϊόν που βλέπουμε σήμερα. Αδιάβροχο, διαπνέον και ζεστό, το Koove είναι ένας καλός σύντροφος πάνω σε σκούτερ για μεγάλα ταξίδια μέσα στο κρύο.


Ανάμεσα σε προστατευτική ποδιά και αδιάβροχο παντελόνι, μοιάζει να κινείται το Κοοve, προσπαθώντας να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα των δύο, ελαχιστοποιώντας τα μειονεκτήματα τους. Αυτό σημαίνει ότι φοριέται και αφαιρείται ταχύτερα από ένα παντελόνι, ενώ είναι αποτελεσματικό και εύχρηστο όσο μια ενισχυμένη ποδιά. Παράλληλα το Koove λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι “προστατευτικές ποδιές ποδιών” (“τρία Π” θα μπορούσαμε τις λέμε), δηλαδή είναι λίγο πιο καλαίσθητο, εφαρμόζει καλύτερα πάνω στα πόδια και είναι πιο αεροδυναμικό.

Ένα μεγάλο Velcro στο ύψος της μέσης του αναβάτη φροντίζει να ταιριάζει σε διάφορες περιφέρειες (λεπτούς ή χοντρούς αναβάτες) και με τον ίδιο τρόπο κλείνει στην περιοχή των ποδιών. Για τον συνεπιβάτη τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού πρέπει να ανοίξει περισσότερο τα πόδια του για να καθίσει στη σέλα. Η ελευθερία κινήσεων που προσφέρει το Koove είναι αρκετή για να αισθάνεται άνετα ο αναβάτης και να κάνει εύκολο το πέρασμα των ποδιών του πάνω από το δάπεδο του σκούτερ, πριν καθίσει στη σέλα.

Η τιμή του Koove, στα 175 ευρώ στη Γαλλία δεν είναι και ιδιαίτερα χαμηλή, από την άλλη όμως, τα “επαναστατικά” προϊόντα δεν είναι απαραίτητα και φθηνά.

 Περισσότερες πληροφορίες: www.koove.fr/

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO THΣ KOOVE