fbpx

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ

VΟΖΤΕC, ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχουν υπενθυμίσει ή συμβουλεύσει να μην βγάζουμε το κράνος από το κεφάλι αναβάτη που έχει πέσει. Η εξήγηση είναι απλή: το κράνος προστατεύει το κρανίο από το χτύπημα, αλλά η λανθασμένη αφαίρεσή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ν αυχένα του παθόντα, ακόμα και παράλυση. Τα παραδοσιακά κράνη μοιάζουν ξεπερασμένα μπροστά στο Voztec, σε έναν χώρο που η βασική σχεδίαση δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Η Voztec είναι μια εταιρία (δημιούργημα δύο Αυστραλών του John Vozzo και του Mark Bryant) που θέλει να κάνει τη ριζοσπαστική τομή στη βιομηχανία και απ’ ότι φαίνεται με την πρώτη ματιά τα καταφέρνει με ευκολία, παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον σύστημα εύκολου αποχωρισμού του κράνους από το κεφάλι του αναβάτη.

Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζει στο κεφάλι...

...κλείνει...

... και με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται

Ο αναβάτης ανοίγει το οπίσθιο τμήμα του κράνους που είναι σαν πόρτα και και το κλείνει με μηχανισμό, που θυμίζει αυτόν που χρησιμοποιείται στα συνηθισμένα “ανοιγόμενα” – flip up κράνη. Σε περίπτωση ανάγκης το κράνος μπορεί να ανοίξει σε δύο μέρη, μέσω ενός συστήματος που βρίσκεται στην κορυφή του. Έτσι μπορεί να αφαιρεθεί από το κεφάλι του αναβάτη, χωρίς αυτός να χρειάζεται να δεχθεί τράβηγμα.
Η Voztec που ερευνά την παραγωγή κρανών για μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο, ιππασία, χειμερινά σπορ, πυροσβέστες και στρατιώτες. Το κράνος που παρουσιάζουμε είναι το 5ο πρωτότυπο που έχει κατασκευαστεί και το οποίο δοκιμάζεται εκτεταμένα, είναι απλό στην κατασκευή και λόγω του ότι είναι σχεδιασμένο με αυτόν τον τρόπο, αυτό του επιτρέπει να έχει στενότερη και καλύτερη εφαρμογή με το κρανίο του αναβάτη, σε σύγκριση με τα συνηθισμένα κράνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ VOZTEC ΕΔΩ