fbpx

METZELER FEELFREE WINTEC: ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Τώρα σε νέες διαστάσεις

Τα ελαστικά της γερμανικής Metzeler που ονομάζονται FeelFree Wintec προορίζονται για scooter και είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση τον χειμώνα, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα λάστιχα είναι πολύ καλά ιδιαίτερα για την Ελλάδα.

Και εξηγούμαστε: οι ελληνικοί δρόμοι, είναι οι χειρότεροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο σαν υποδομή, σχεδίαση, κλίσεις, κ.λπ. αλλά κυρίως από πλευράς πρόσφυσης. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι τα υλικά, χαλίκι και πίσσα, είναι τα φθηνότερα δυνατά (δηλαδή τα χειρότερα…) που κυκλοφορούν στην αγορά – για να μειώνεται το κόστος κατασκευής και να αυξάνεται το κέρδος, των ενδιαφερόμενων/διαπλεκόμενων.

Μπορεί μια άσφαλτος που μόλις έχει παραδοθεί από τον εργολάβο, αρχικά, για ένα διάστημα μερικών μηνών, να εμφανίζει σωστά χαρακτηριστικά πρόσφυσης, αλλά πολύ σύντομα περνάει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Γι’ αυτό και την ονομάζουμε “μαγική άσφαλτο”, δηλαδή που “κρατάει” για μερικούς μήνες και μετά αυτοκαταστρέφεται με ημερομηνία λήξης και γίνεται “μάρμαρο”.


Φυσικά και υπάρχει και η τεχνογνωσία και τα υλικά για να φτιαχτούν σωστοί δρόμοι στην Ελλάδα, αλλά τα υλικά αυτά προορίζονται για εξαγωγές! Λόγω της μικρής πρόσφυσης των δρόμων μας τα λάστιχα πρέπει να ζεσταίνονται γρήγορα, δηλαδή να έχουν μαλακές γόμες, χαρακτηριστικό που ισχύει, είτε στα αγωνιστικά ελαστικά, είτε στα “χειμωνιάτικα” λάστιχα. Να λοιπόν που έρχεται η υπόθεση της Metzeler και των Wintec. Τα λάστιχα αυτά ταιριάζουν στις ελληνικές συνθήκες.

Η ιστορία των χειμερινών ελαστικών της Metzeler ξεκινάει το 2007, χρονιά που παρουσιάστηκε το radial ελαστικό, ειδικά για τα maxi scooter. Τα μοντέρνα σκούτερ εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο. Βελτιωμένες αναρτήσεις, νέα πλαίσια, ισχυρά φρένα, συστήματα ABS και γενικότερα η τεχνολογία υποχρεώνει και τα λάστιχα να εξελιχθούν. Τα Metzeler Feelfree Wintec θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε νέες διαστάσεις, όπως 100/80-16 (μπροστά) 120/80-16 (πίσω) ειδικά για σκούτερ 150 cc.

Επίσης σε διαστάσεις 110-70-16 (μπροστά) και 130 / 70-R16 (πίσω) για σκούτερ 300cc. Παράλληλα η εταιρία θα διαθέτει διαστάσεις 110/70-13 μπροστά και 140/60-14 πίσω για τα σκούτερ MP3 της Piaggio.

Περισσότερες πληροφορίες: Σοφίας Βέμπο & Ιάσωνος 1 Περιοχή : Γλυφάδα – Αθήνα Τ.Κ. : 16561 Τηλέφωνο : 210 9603961-3, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.intramoto.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ