fbpx

ΒRIDGESTONE: ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ

Επαναστατικό λάστιχο χωρίς αέρα!

Τα σκασμένα, κλαταρισμένα λάστιχα θα είναι ένα πρόβλημα του παρελθόντος αν όλα τους φτιάχνονται με την τεχνολογία του νέου ελαστικού της γιαπωνέζικης Bridgestone, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο σαλόνι του Τόκιο. Ακολουθώντας την τάση που ξεκίνησε η Michelin με το ελαστικό Tweel, η Bridgestone παρουσιάζει με τη σειρά της το πρωτοποριακό λάστιχο που δεν χρησιμοποιεί αέρα για να διατηρεί το σχήμα του, τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του .


Με τον αέρα να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελαστικών (ή μάλλον η απώλεια αυτού), η Bridgestone έχει τοποθετήσει εσωτερικά ακτίνες από θερμοπλαστική ρητίνη, που κρατούν όρθιο το ελαστικό, χωρίς να χρειάζεται να φουσκώσει από αέρα. Το υλικό των ακτίνων είναι ελαστικό, ανθεκτικό και 100 τοις εκατό ανακυκλώσιμο, άρα μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.


Το “χωρίς αέρα” ελαστικό είναι αρκετά ανθεκτικό για να μεταφέρει βάρος 150 κιλών (έκαστο), άρα είναι απόλυτα ταιριαστό με τα σκούτερ. Ένα από τα προβλήματα είναι η αποφυγή εγκλωβισμού μικροαντικειμένων ανάμεσα στις “ακτίνες”. Η εταιρία δοκιμάζει το πειραματικό ελαστικό Airless Tyre, πάνω σε ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό τετράτροχο και σχεδιάζει να συνεχίσει την εξέλιξή του, για ευρύτερη εμπορική εκμετάλλευση. Άντε με το καλό και στα σκούτερ…