fbpx

ZONTES M310: Πότε έρχεται; Ποια είναι η τιμή του;

Έρχεται ένα από τα πιο ποθητά σκούτερ της αγοράς

Το Zontes M310 έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό των σκούτερ, για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει. Σήμερα δίνουμε τις απαντήσεις…

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά που δημοσιεύθηκαν στις αρχές του 2021 το Zontes M310 θα είναι το ισχυρότερο maxi scooter της αγοράς στην κατηγορία των 300αριών αφού ανακοινώθηκαν 33,3 ίπποι στις 7.500rpm!

Με βασική φιλοσοφία κατασκευής τo “Ελαφρύ, Ευέλικτο, Συμπαγές σε διαστάσεις” το Μ310 ήδη από τα αποδυτήρια έχει βάλει γκολ με την εμφάνισή του που το κάνει να ξεχωρίζει ειδικά στο μπροστινό του μέρος, κάτι που έχουμε συνηθίσει από την πάντα εμπνευσμένη σχεδιαστικά Zontes.

Η σχεδίαση του φέρινγκ – μπροστινού τμήματος του Μ310, προσδίδει μια μοναδική ταυτότητα στο σκούτερ.

Το χαρακτηριστικό πολυγωνικό 3D φωτιστικό σώμα και τα διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, δημιουργούν μία άκρως επιθετική εμφάνιση, που είναι και άμεσα αναγνωρίσιμη από απόσταση.

Η δυναμική κατάληξη του οπίσθιου φωτιστικού σώματος ξεχωρίζει από τις 8 κάθετες φωτιζόμενες μπάρες.

Σημαντικό είναι ότι η ψηλή και πλατιά ζελατίνα του φέρινγκ είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, έτσι ώστε ο αναβάτης να ρυθμίζει τη ροή του αέρα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Με πλούσιο εξοπλισμό, όπως μας έχει συνηθίσει η Zontes, το Μ310 διαθέτει κάτω από το διακοσμητικό καπάκι του τιμονιού μία έξυπνη και πρακτική βάση στήριξης κινητού, αλλά και δύο θύρες ταχείας φόρτισης.

Το κεντρικό κλείδωμα γίνεται μέσω συστήματος keyless, με τον πομπό να είναι μικρός σε μέγεθος. Λίγο πιο πάνω υπάρχει έγχρωμη οθόνη TFT με ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας χειροκίνητα ή αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον.
H
oθόνη διαθέτει τέσσερα εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει.

Μέσω μιας έξυπνης χωροταξικής διαρρύθμισης των ψυγείων του 4βάλβιδου κινητήρα, το Zontes Μ310 έχει μεταξόνιο στα 1.390mm και το συνολικό του μήκος είναι 2.010mm, διαστάσεις μικρές για σκούτερ 300cc και μικρότερες από αυτές του άμεσου ανταγωνισμού.

Ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος από λευκό χαρτί, έχει χωρητικότητα 309 cc και διαθέτει μονό εκκεντροφόρο στην κεφαλή που οδηγεί τέσσερις βαλβίδες.

Οι τροχοί του Zontes M310 είναι 14 ιντσών σε διάμετρο και τα ελαστικά του σε διαστάσεις 110/80-14 και 140/70-14.

Σε ό,τι αφορά τις αναρτήσεις, αυτές αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι με διάμετρο καλαμιών 35mm και διαδρομή 110mm και από δύο μονά αμορτισέρ με διαδρομή 86mm.

Στα φρένα, τόσο μπροστά όσο και πίσω έχουν τοποθετηθεί μονοί δίσκοι διαμέτρου 265mm, με διπίστονη και μονοπίστονη δαγκάνα αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα η διάμετρος του πίσω δισκόφρενου είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας.

Το εντυπωσιακό Zontes M310, αναμένεται στην ελληνική αγορά το πιθανότερο μέσα στον Νοέμβριο του 2021, σε τέσσερα χρώματα (Μαύρο, Γκρι, Κόκκινο, Μπλε) με μια πολύ ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία στα 4.195 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: gorgolis-evo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ