fbpx

Zontes E350: Ήρθε! – Ανακοίνωση τιμής (+video)

Η τρίτη – μεγάλη – έκπληξη από τη Zontes

Το τρίτο βήμα της Zontes στο χώρο των σκούτερ, μετά τα Μ310 και Μ125, ονομάζεται E350 και φοράει τον μεγαλύτερο κινητήρα όλων. Η πρώτη παρουσίαση του GT Scooter  θα γίνει στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Αθήνας και η τιμή του έχει ανακοινωθεί στα 5.590 €

Μετά από τη θετική εντύπωση που έκανε το Zontes M310 με τις επιδόσεις του κινητήρα του, την εμφάνιση και τον εξοπλισμό του, η κινεζική εταιρία ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον κυβισμό και τον πήχη, παρουσιάζοντας ένα μεγαλύτερων διαστάσεων σκούτερ με “μακρύ” μεταξόνιο, μέσα στα στάνταρ της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Εκεί που το Μ310 βρισκόταν κοντά στα 1.400 mm, το E350 κινείται περισσότερο προς τα 1.600 mm τονίζοντας έτσι όχι τόσο τον σπορ, όσο τον τουριστικό του χαρακτήρα.

Μεγαλύτερες διαστάσεις λοιπόν, μεγαλύτερη και η επιφάνεια της ποδιάς/ζελατίνας για την προστασία του αναβάτη από τον αέρα, μεγαλύτερη σέλα, μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα, περισσότερη άνεση για αναβάτη και συνεπιβάτη.

Η εμφάνιση δεν είναι πολύ επιθετική, ούτε αιχμηρή, αλλά περισσότερο “προσγειωμένη” και συγκρατημένη, ξεφεύγοντας από την αισθητική “transformer” που χρησιμοποιεί το Μ310.

Η κίνηση του σκούτερ των 198 κιλών (πλήρες υγρών) γίνεται από έναν ολοκαίνουργιο τετραβάλβιδο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 349 cc, που αποδίδει 37 ίππους στις 7.500 rpm και 38 Nm ροπής (στις 6.000) και τροφοδοτείται με ψεκασμό της Bosch. Η παράδοση, λοιπόν, της Zontes με τους ισχυρούς κινητήρες συνεχίζεται.

Μια ακόμα διαφορά σε σύγκριση με το Zontes Μ310 είναι ότι ο μπροστινός τροχός δεν είναι πλέον 14άρης, αλλά 15 ιντσών, όπως κάνουν συνήθως τα σκούτερ GT, ενώ ο πίσω είναι και εδώ 14άρης. Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 120/70 και 140/70 αντίστοιχα.

Ένα άλλο εντυπωσιακό και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το τηλεσκοπικό πιρούνι του Zontes 350E που όχι μόνο διαθέτει μεγάλης διαμέτρου καλάμια (41mm), αλλά εδράζεται και σε δύο πλάκες, όπως γίνεται στα πιρούνια μοτοσυκλετών!

Το Ε350 είναι από τα ελάχιστα σκούτερ (πχ. Honda ADV350) που διαθέτουν αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα.

Πίσω συναντάμε δύο αμορτισέρ που ρυθμίζεται η προφόρτισή τους.

Στον τομέα των φρένων το νέο maxi scooter μεσαίου κυβισμού της Zontes διαθέτει δύο δισκόφρενα, ένα για κάθε τροχό, με δαγκάνες της J.Juan, ακτινικής στήριξης μάλιστα μπροστά, καθώς και δικάναλο ABS.

Ένα ακόμα σύστημα ασφαλείας του 350 είναι το Traction Control, που επενεργεί στον πίσω τροχό όταν αυτός αρχίζει να γλυστράει λόγω έλλειψης πρόσφυσης του ελαστικού με την άσφαλτο στο άνοιγμα του γκαζιού.

Κάτω από τη σέλα ο αποθηκευτικός χώρος είναι άφθονος και μπορεί να φιλοξενήσει δύο full face κράνη.

Όπως συμβαίνει πάντοτε στα δίτροχα, μοτοσυκλέτες ή σκούτερ, της Zontes, το E350 διαθέτει πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Από την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (!), την έγχρωμη οθόνη TFT με τέσσερα διαφορετικά interfaces (με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth), δύο modes οδήγησης “ήπια” και Sport, θύρες USB ταχείας φόρτισης.

Yπάρχουν LED φωτιστικά σώματα, σύστημα keyless τρίτης γενιάς, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, ντουλαπάκια στην ποδιά, αναμονή για τοποθέτηση βάσης στήριξης κινητού τηλεφώνου, θερμαινόμενα γκριπ (!), προστατευτικές χούφτες στα άκρα του τιμονιού, χειρόφρενο!

Επίσης διαθέτει ρυθμιζόμενο τιμόνι, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να αλλάξει τη θέση οδήγησης, ένα σύστημα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε σκούτερ, παρά μόνο σε αυτά με το γυμνό, σωληνωτό τιμόνι!

Παράλληλα, τονίζοντας τις τουριστικές διαθέσεις του Zontes E350, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ φτάνει τα πολλά 16,5 λίτρα.

Όπως είπαμε και στον πρόλογο η τιμή του 350 έχει ανακοινωθεί στις 5.595 €.

Περισσότερες πληροφορίες: zontes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ