fbpx

YAMAHA XMAX 400: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Γεφυρώνοντας κατηγορίες

 Ένα νέο maxi scooter πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα από την Yamaha – σύμφωνα με πληροφορίες – με κινητήρα 400 κυβικών, το οποίο θα ονομάζεται Yamaha XΜΑΧ 400, με στόχο να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο XΜΑΧ 250 και το ΤΜΑΧ 530.

Δεν είναι μόνο η BMW που ετοιμάζει σκούτερ 400 κ.εκ., είναι και η Yamaha που ανανεώνει την γκάμα της. Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα φωτογραφία για το πως θα είναι το νέο 400άρι σκουτερ της Yamaha, αλλά γνωρίζουμε ότι θα πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Majesty 400, το οποίο παρουσιάστηκε το 2004, με ρούχα που θα συγκλίνουν προς το ΧΜΑΧ 250.

Πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστεί το Yamaha XMAX 400

Πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστεί το Yamaha XMAX 400

Το 400 κυβικά αποτελούν έναν έξοχο συμβιβασμό μεταξύ των 250αριών και των 530/600/650 cm3 που είναι η επόμενη κατηγορία, ειδικά στον τομέα της απόδοσης σε σχέση με το βάρος. Με έναν μικρότερο σε σχέση με τα μεγάλα σε κυβισμό κινητήρα, το σκούτερ γίνεται γενικώς πιο ελαφρύ, όχι μόνο σαν συνολικό βάρος, αλλά κυρίως πιο ευέλικτο στους ελιγμούς. Παράλληλα τα καταφέρνει με αξιοπρέπεια μέσα, αλλά και έξω από την πόλη, ενώ η τιμή τους είναι και αυτή χαμηλότερη (συνήθως οι τιμές των μεγαλύτερων maxi scooter κυμαίνονται κοντά στις 10,0 χιλιάδες ευρώ). Τα 400άρια προσφέρονται συνήθως στις 3,0 με 4.000 ευρώ φθηνότερα.

Μετά την εξαιρετική υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο Yamaha ΤΜΑΧ 530 και με δεδομένο τις καλές, σταθερές πωλήσεις των ΧΜΑΧ 250, η Yamaha θα προχωρήσει και στην ενδιάμεση κατηγορία, θέλοντας να επαναλάβει και στα 400 κυβικά την εμπορική καταξίωση.

To πιθανότερο είναι το νέο 400άρι σκούτερ της Yamaha να κινηθεί αισθητικά προς τις σπορ γραμμές των ΧΜΑΧ

To πιθανότερο είναι το νέο 400άρι σκούτερ της Yamaha να κινηθεί αισθητικά προς τις σπορ γραμμές των ΧΜΑΧ

Οι απορίες πάντως θα παραμένουν μέχρι την επίσημη παρουσίασή του – για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να είναι και πολύ σύντομα, μέσα στον Μάρτιο ή το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2013!

Απορίες υπάρχουν και για το κατά πόσο το νέο 400άρι σκούτερ της Yamaha θα αφήσει τις γραμμές του Majesty για να πλησιάσει αυτές του ΧΜΑΧ ή ίσως ακόμα και τις γραμμές του ΤΜΑΧ; To πιθανότερο είναι πάντως να διατηρηθεί η ιπποδύναμη κοντά στους 35 ίππους που απέδιδε το Majesty 400, ενώ το πλαίσιο και τα περιφερειακά να εμφανίζουν μια πιο σπορ διάθεση, παρά ένα τουριστικό χαλαρό design το οποίο συνήθως περνάει απαρατήρητο. 

Οι ήπιες γραμμές του Majesty θα αντικατασταθούν από πιο αιχμηρά σχήματα

Οι ήπιες γραμμές του Majesty θα αντικατασταθούν από πιο αιχμηρά σχήματα

Γρίφος σχηματίζεται και όσον αφορά στον κινητήρα: θα βελτιωθεί ο ήδη υπάρχων 400άρης ή μήπως θα παρουσιαστεί ένας υπερκυβισμένος 250άρης στα πρότυπα του αντίστοιχου του Piaggio Beverly 350 σχεδιασμένος εξ αρχής;
Σύμφωνα με πηγές της Yamaha, το νέο μοντέλο θα διαθέτει και εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή , αφού θα πλησιάζει τα 6.000 ευρώ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό των άλλων εταιριών (SYM, Kymco, Piaggio) στην κατηγορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ