fbpx

YAMAHA XMAX 125, 2018: Η ολοκλήρωση της οικογένειας

Συμπληρώθηκε το καρέ

Με το έξυπνο, αλλά και απόλυτα λογικό σλόγκαν “Θέλεις αυτό που χρειάζεσαι” η εταιρία των τριών διαπασών από την Ιαπωνία λανσάρει το ολοκαίνουργιο Yamaha ΧΜΑΧ 125, που περπατάει πάνω στο δρόμο που χάραξαν τα μεγαλύτερα αδέλφια του στα 300 και 400 κυβικά.

Τόσο με τα ΧΜΑΧ, αλλά και με τα TMAX η Yamaha έθεσε σταθερά θεμέλια και επηρέασε τον χώρο των σκούτερ και παράλληλα εδραίωσε μια πολύ καλή θέση στις πωλήσεις των σπορ σκούτερ για σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τα “ΜΑΧ”, είτε με “Τ”, είτε με “Χ” έχουν πλέον καθιερωθεί σαν μία από τις καλύτερες οικογένειες μοντέλων της Yamaha. Άρα η εξέλιξη δεν παύει να έρχεται.

Τα XMAX προσφέρουν έναν συνδυασμό δυναμικού ευρωπαϊκού στυλ, επιδόσεων, ανέσεων για αναβάτη-συνεπιβάτη και την ευκολία χρήσης σε καθημερινή βάση. Αυτή είναι η συνταγή για τη δημιουργία του χαρακτήρα τους.

Για το 2018, η Yamaha παρουσιάζει ένα υψηλών προδιαγραφών, ολοκαίνουργιο XMAX 125, μοντέλο που έχει πουληθεί – ιδιαίτερα στην Ευρώπη των ευνοημένων από τη νομοθεσία διπλωμάτων 125 cc – σε περισσότερες από 140.000 μονάδες από το 2006 που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Σχεδιασμένο και μπολιασμένο με το DNA των πρόσφατων ΧMAX, το 125 στέκεται πλέον στη γκάμα της εταιρίας μαζί με το επιτυχημένο XMAX 300 και το XMAX 400.

Μαζί με τα κορυφαία σκούτερ της εταιρίας, τα TMAX, η Yamaha προσφέρει πλέον μια πλήρη οικογένεια για όλα τα γούστα και τις ανάγκες, από 125cc, μέχρι τα 530cc.

Το νέο Yamaha XMAX 125 προσφέρει στους αναβάτες πόλης ένα κομψό, βολικό και οικονομικό τρόπο για να νικήσουν το μποτιλιάρισμα, αλλά και να κινηθούν εκτός πόλης. Υπάρχει κι ένα ακόμα πλεονέκτημα, μιας και το σκούτερ μπορεί να οδηγηθεί από οποιονδήποτε έχει άδεια οδήγησης A1, που είναι από τις ευκολότερες και πιο προσιτές κατηγορίες σκούτερ.



Το Yamaha ΧΜΑΧ 125 του 2018 διακρίνεται για τους σπορ στενούς προβολείς LED και το τυπικό Yamaha “ανάποδο μπούμερανγκ” στην περιοχή του τούνελ, μια σχεδιαστική ταυτότητα που το καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμο στους δρόμους της Ευρώπης.

Το νέο Yamaha XMAX 125 προωθείται από την εταιρία σαν σπορ maxi scooter υψηλής ποιότητας, κορυφαίων προδιαγραφών. Με νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, καθώς και βολικό Smart Key, το XMAX 125 του 2018 προσφέρει περισσότερα από ποτέ – προσφέροντας τη δυνατότητα σε κάθε αναβάτη την ευκαιρία να ξεκινήσει την εμπλοκή του με τον κόσμο των σκούτερ, με τον καλύτερο τρόπο.


Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Traction Control System – TCS) στον στάνταρ εξοπλισμό έχει τοποθετηθεί στο 125 προκειμένου να προσφέρει σε κάθε αναβάτη ασφάλεια σε πλήθος συνθηκών του δρόμου.

Οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τον πίσω τροχό και εάν ανιχνευτεί οποιοδήποτε σπινάρισμα, το σύστημα μειώνει αμέσως τη δύναμη μετάδοσης κίνησης μέχρι να επανέλθει η απαιτούμενη πρόσφυση.

Το ηλεκτρονικό σύστημα TCS που χρησιμοποιείται στο XMAX 125 είναι παρόμοιο με αυτό των XMAX 300 και XMAX 400 ενισχύοντας τον έλεγχο και τη σταθερότητα του σκούτερ σε βρεγμένο ή ολισθηρό δρόμο.

Στην καρδιά του σπορ maxi scooter της Yamaha υπάρχει ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας, 1ΕΕΚ, 125cc, 4χρονος, συμβατός με τις προδιαγραφές Euro4.

Για να ταιριάζει το σκούτερ σε διάφορα αναστήματα το XMAX 125 είναι εξοπλισμένο με ρυθμιζόμενη ζελατίνα, καθώς και με τιμόνι που προσφέρει δύο θέσεις ρύθμισης – προς τα εμπρός ή προς τα πίσω – επιτρέποντας σε όλους να επιλέξουν την πιο εργονομική θέση οδήγησης που τους ταιριάζει.

Το Yamaha XMAX 125 είναι εξοπλισμένο με τηλεσκοπικό πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας, με δύο πλάκες στήριξης, διαδρομής 110 mm και μπροστινό τροχό 15 ιντσών. Επίσης είναι εφοδιασμένο με “ά-κλειδο” σύστημα (ανάφλεξη χωρίς κλειδί) Smart Key.

Αυτό το έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει να πάρει μπροστά ο κινητήρας, χωρίς τη χρήση κλειδιών, εξοικονομώντας χρόνο.

Σημαντικό είναι ότι αναβάτες που επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν να αποσυνδέσουν το Smart Key.

Tα δισκόφρενα στον μπροστινό (276mm) και τον πίσω τροχό (245mm) συνεργάζονται με σύστημα ABS.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει (με φωτισμό) ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει δυο κράνη. Επίσης το ΧΜΑΧ 125 διαθέτει παροχή ρεύματος 12V για τροφοδοσία ηλεκτρονικών συσκευών.

Το νέο Yamaha ΧΜΑΧ 125 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο 2017) σε τέσσερα χρώματα (εκ των οποίων ένα είναι και το εντυπωσιακό κόκκινο) και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την ελληνική αντιπροσωπεία αν θα εισαχθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ