fbpx

YAMAHA VINOORA: Για τα μάτια τους μόνο

 

Σκούτερ – καρτούν

Ένα νέο μοντέλο της Yamaha Ταϊβάν μας θυμίζει ότι το σχήμα των σκούτερ μπορεί να έρθει πολύ κοντά σε έναν χαρακτήρα καρτούν. Με παιχνιδιάρικες και ρετρό γραμμές το Yamaha Vinoora 125 κάνει το ντεμπούτο του στην Ασία.

Πολύ συμπαθητικό σε εμφάνιση είναι το Yamaha Vinoora, ενώ τα ενδιαφέροντα δεν σταματούν εδώ, αφού όπως θα δούμε παρακάτω το νέο σκούτερ διαθέτει κι ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στον κινητήρα του.

Είναι σαφές ότι οι δυο στρογγυλοί προβολείς LED και το συγκεκριμένο σχήμα ποδιάς του Yamaha Vinoora 125 παραπέμπουν ευθέως στα Minions της Disney, κι  αυτό συνέβη μάλλον σκόπιμα, ώστε να δώσει στο σκούτερ ανθρωπόμορφο χαρακτήρα.

Μικροί τροχοί 10 ιντσών, χαμηλό ύψος σέλας (745mm), χαμηλό βάρος 94 κιλών και ταμπούρο στον πίσω τροχό είναι τα χαρακτηριστικά του, τα οποία συναντάμε πολύ συχνά σε σκούτερ πόλης των ασιατικών αγορών.

Γίνεται επίσης αντιληπτό από τις διαφημίσεις της Yamaha ότι το σκούτερ απευθύνεται κυρίως σε κοπέλες. Ωστόσο, για να διευρύνει το αγοραστικό κοινό του, η εταιρία έχει φτιάξει και μια πιο “κακιά” έκδοση με τον κωδικό Vinoora M (όπου “Μ” υποθέτουμε ότι σημαίνει Male=άνδρας) βαμμένο μαύρο ματ.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Yamaha Vinoora 125, πέρα από την εμφάνιση, έχει να κάνει με την μοντέρνα τεχνολογία: ο αερόψυκτος κινητήρας του σκούτερ είναι νέος, μειωμένων τριβών Blue Core και διαθέτει Start & Stop!

Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να τον δούμε να χρησιμοποιείται και σε ευρωπαϊκά μοντέλα, το πιθανότερο σε μοντέλα τύπου D’elight 125.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ