fbpx

YAMAHA TRICITY 300, 2020: Έγινε το μεγάλο βήμα

 Τρίτο μέλος στην οικογένεια των Tricity

Πραγματοποίησε τελικά η Yamaha – όπως είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν –  το μεγαλύτερο βήμα πάνω στο θέμα τρίτροχο σκούτερ, παρουσιάζοντας το Yamaha Tricity 300 που φοράει κινητήρα 300 κυβικών.

Πρώτοι στο Scooternet, ήδη από τον Μάιο του 2018, είχαμε αποκαλύψει ότι η Yamaha θα προχωρούσε στη δημιουργία ενός ακόμα τρίτροχου σκούτερ με μεγαλύτερο (των ήδη υπαρχόντων 125 και 155) κυβισμό μέχρι το 2020. Τώρα ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση από την Ιαπωνία.

Την αφοσίωση και την πίστη του στα τρίτροχα με τροχούς που παίρνουν κλίση στις στροφές και που η Yamaha ονομάζει LMW (Leaning Multi Wheel) επιδεικνύει έμπρακτα ο ιαπωνικός οίκος παρουσιάζοντας το νέο τρίτροχο σκούτερ Tricity 300.

Η παρουσίαση έγινε στο Tokyo Motor Show, χωρίς να ανακοινωθούν όμως περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά, αφού η επίσημη, μεγάλη και παγκόσμια παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για το σαλόνι EICMA του Μιλάνου, στις αρχές Νοεμβρίου.

Το Yamaha Tricity 300 σχεδιαστικά βασίζεται στο πρωτότυπο Yamaha 3CT που είχε παρουσιαστεί στην περσινή EICMA, αν και έχουν γίνει πολλές υποχωρήσεις από τότε, μιας και μιλάμε πλέον για μοντέλο παραγωγής.

Το Tricity 300 είναι και αυτό μέλος της οικογένειας των τρίτροχων της Yamaha, που απαριθμεί τέσσερα μοντέλα μέχρι στιγμής: Tricity 125, Tricity 155 και Niken 900, Niken 900 GT. Επίσης είναι το τρίτο Tricity,  ύστερα από τα 125 και 155, που προστίθεται στη γκάμα της εταιρίας.

Kινητήρια μονάδα του Yamaha Tricity 300 θα είναι ο τετραβάλβιδος κινητήρας των 292 κυβικών εκατοστών, τεχνολογίας Blue Core, τον οποίο συναντάμε στο Yamaha X-MAX 300 και αποδίδει 28 ίππους στις 7.250 rpm.

Με το βάρος του Χ-ΜΑΧ 300 να ανέρχεται στα 181 κιλά γεμάτο, θα κάνουμε την υπόθεση ότι το Yamaha Tricity 300 θα πλησιάζει τα 200 κιλά, θεωρώντας ως δεδομένο ότι η Yamaha δίνει μεγάλη σημασία στο μικρό βάρος στα τρίτροχα σκούτερ της (και σίγουρα θα θέλει να είναι ελαφρύτερο από το ΜΡ3 300 της αντίπαλης Piaggio).

Στις αρχές Νοεμβρίου και μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου σκούτερ θα γνωρίζουμε πια όλες τις λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ