fbpx

YAMAHA TRICITY 125: ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ MP3

“Το τέλος του Piaggio MP3 Yourban 300;”

 Με αυτόν τον προκλητικό τίτλο εμφανίστηκε άρθρο του πιο έγκυρου γαλλικού online περιοδικού σκούτερ Scooter-infos.com, συγκρίνοντας το νέο τρίτροχο σκούτερ της Yamaha με το best seller αντίστοιχο σκούτερ της Piaggio, το Yourban.

 Ενθουσιασμένοι δήλωσαν συνολικά με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του νέου 3τροχου scooter και του πρώτου της Yamaha στην συγκεκριμένη κατηγορία. Η σημασία του Tricity 125 για τη γαλλική αγορά είναι μεγάλη, αφού είναι από τις προτεραιότητες της γιαπωνέζικης εταιρίας λόγω της δημοφιλίας των σκούτερ με δυο τροχούς μπροστά.

Το  MP3 Yourban 300 παρουσιάστηκε το 2011 σαν πιο ευέλικτο και ελαφρύ. Μπροστά στο Yamaha Tricity 125 όμως...

Το MP3 Yourban 300 παρουσιάστηκε το 2011 σαν πιο ευέλικτο και ελαφρύ 3τροχο scooter πόλης. Μπροστά στο Yamaha Tricity 125 όμως…

O συνάδελφος δημοσιογράφος Thomas Groussin γράφει λοιπόν στο Scooter-infos ότι “θεωρητικά μπορεί το MP3 Yourban 300 να μην βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με το νέο Yamaha 125 Tricity, γιατί κοστίζει 2.500 ευρώ παραπάνω, είναι βαρύτερο κατά 65 κιλά και αποδίδει τη διπλάσια δύναμη, από την άλλη στον κόσμο των 3τροχων σκούτερ είναι η πρώτη εναλλακτική πρόταση απέναντι στο Tricity”. Το Scooter-infos δεν είναι μια τυχαία ιστοσελίδα που γράφει για σκούτερ, όπως επίσης τυχαία δεν είναι και η γαλλική αγορά που απορροφά τα περισσότερα 3τροχα σκούτερ στον κόσμο!

Το Piaggio Yourban με κινητήρα 125 cc είχε εμφανιστεί για λίγο στην γαλλική αγορά που κόστιζε 5.590 ευρώ, σημειώνοντας χαμηλές πωλήσεις (για τη γαλλική αγορά πάντα) το ’12 και το ’13 μέχρι να αποσυρθεί από την αγορά. Το 125 είχε 4 βαλβίδες, απέδιδε 15 ίππους και ζύγιζε 205 κιλά.

Μπορεί η ιπποδύναμη του Tricity να είναι 10,9 ίπποι, αλλά το βάρος είναι μόλις 156 κιλά

Μπορεί η ιπποδύναμη του Tricity να είναι 10,9 ίπποι, αλλά το βάρος είναι μόλις 156 κιλά

Το Yourban 300 εμφανίστηκε στην αγορά το 2011 σαν ένα ελαφρύτερο ΜΡ3, πιο εύκολο στη χρήση και πιο ευέλικτο, με μικρότερο βάρος, με τιμή στη Γαλλία στα 6.299 ευρώ. Ένα μοντέλο που καθιερώθηκε σαν το δεύτερο σε πωλήσεις 3τροχο της Piaggio με 1.220 ταξινομήσεις το 2012 και 1.675 ταξινομήσεις το 2013”.

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι “το Piaggio MP3 Yourban 300 είναι εύκολο στην οδήγηση και ευέλικτο σε αστική χρήση. Αλλά και πάλι διαθέτει ένα αξιόλογο μέγεθος για σκούτερ με δυο μπροστινούς τροχούς. Από την άλλη κάποιος έστω και με μικρή εμπειρία σε δυο τροχούς μπορεί να δαμάσει τα 211 άδεια κιλά του σκούτερ”. 

"Πλατύτερο μπροστά και λιγότερο ευέλικτο από το Tricity", λένε οι Γάλλοι για το Yourban

“Πλατύτερο μπροστά και λιγότερο ευέλικτο από το Tricity”, λένε οι Γάλλοι για το Yourban

Στην αναπόφευκτη σύγκριση με τον νέο σφετεριστή του θρόνου των 3τροχων scooter, το Yamaha Tricity 125, των 156 μόλις κιλών, το  Scooter-infos στα θετικά σημεία του Yourban 300 βάζει: την απόδοση του κινητήρα, την ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, τον εξοπλισμό, την άνεση.

Στα αρνητικά την τιμή του, το ότι είναι λιγότερο ευέλικτο, αλλά και ότι παρουσιάζει μικρή ασάφεια στους μπροστινούς τροχούς.

Ελαφρύτερο, φθηνότερο και πιο ευέλικτο από όλα τα 3τροχα σκούτερ υποσχέθηκε η Yamaha και έτσι έπραξε

Ελαφρύτερο, φθηνότερο και πιο ευέλικτο από όλα τα 3τροχα σκούτερ υποσχέθηκε η Yamaha και έτσι έπραξε

Κι όλα αυτά μας κάνουν ακόμα πιο ανυπόμονους να παραλάβουμε για δοκιμή το Yamaha Tricity (με τιμή στη Γαλλία στα 3.700 ευρώ), για το οποίο που στα θετικά του σημεία οι Γάλλοι σημειώνουν την ευελιξία, την ευκολία οδήγησης, το κράτημα, το φρενάρισμα, τις επιδόσεις του κινητήρα από 0-80 χ.α.ω και φυσικά την τιμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ