fbpx

YAMAHA NEO 125 UBS, ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γιατί τόσο όμορφο;

Beleza

Mπελέζα” στα βραζιλιάνικα, που είναι πορτογαλικά σημαίνει ομορφιά και μιας οι άνθρωποι αυτοί το ξέρουν το θέμα, έχουν φτιάξει ένα συμπαθέστατο σκουτεράκι για την αγορά τους που το λένε Yamaha Neo 125 UBS, το οποίο θα θέλαμε να έχουμε κι εμείς…

Είναι πραγματικά ανεξήγητο το γεγονός ότι σε κάποιες αγορές του κόσμου διαθέτουν όμορφα μοντέλα, ενώ αντίστοιχα κάποιες άλλες αγορές έχουν αδιάφορα μοντέλα.

Λες και οι σχεδιαστές των εταιριών δεν συνεννοούνται μεταξύ τους και έτσι γίνονται λάθη.

“Η εταιρική εμφάνιση, πρέπει να παραμένει αναγνωρίσιμη”, λέει ο κανόνας και άντε να πούμε ότι συμφωνούμε, αφού γενικά το βλέπουμε στην πράξη.

Τι σχέση όμως έχει ένα σκούτερ σαν το βραζιλιάνικο Yamaha Neo 125 UBS με τα υπόλοιπα σκούτερ της Yamaha, όταν μοιάζει εξαιρετικά με το Honda Vario 125, ένα μοντέλο που παρεμπιπτόντως έχουμε και στη δική μας αγορά;

Λες και έχει φτιαχτεί από τον ίδιο σχεδιαστή, που έφτιαξε και το Honda, το Neo 125 έχει χαμηλωμένο μούτρο και έναν εξαιρετικής εμφάνισης προβολέα, δείτε τον στην φωτογραφία παραπάνω για να καταλάβετε.

Έχει επίπεδο δάπεδο και 14άρηδες τροχούς, αυτούς που οι έλληνες σκουτερίστες, για κάποιο λόγο, θεωρούν ότι έχουν πρόβλημα σε σχέση με τους 16άρηδες (δεν ισχύει, ας χαλαρώσουμε…) και δεν τους προτιμούν.

Κυρτό και επιθετικό μπροστά με αρκετό όγκο, το Yamaha Neo 125 της βραζιλιάνικης αγοράς, προς τα πίσω, προς την ουρά λεπταίνει, αφού πρώτα φτιάξει ένα χώρο για κράνος, και τελειώνει σε ένα ωραιότατο οπίσθιο φωτιστικό σώμα.

Μικρών διαστάσεων συνολικά, με βάρος κοντά στα 90 κιλά (απόλαυση στην πόλη, όπου τα 90 κιλά, φαίνονται πούπουλο) και κινητήρα απλό, οικονομικό, αερόψυκτο με ιπποδύναμη 9,8 ίππων.

Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα καθαρόαιμο πόλης;

Το Yamaha Neo 125 UBS για να κρατήσει την τιμή του χαμηλά (2.200 ευρώ περίπου στη Βραζιλία) έχει δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, που όμως είναι γεφυρωμένα, συνδυάζονται μεταξύ τους.

Με τέτοιες προδιαγραφές το Yamaha Neo 125 θα μπορούσε να γίνει, σχετικά εύκολα Euro4, και να έρθει στην Ευρώπη.

Γιατί εμείς παίρνουμε τα άσχημα, κι αυτοί τα όμορφα, θα το ξαναπούμε… δεν το καταλαβαίνουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ