fbpx

YAMAHA MAJESTY S, 2014: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μικρές διαστάσεις, ευελιξία και άνεση

 Όπως επανειλλημένα έχουμε δημοσιεύσει (και είχαμε προβλέψει κατ’ αποκλειστικότητα, πρέπει να πούμε…) στο Scooternet, η γιαπωνέζικη εταιρία προχώρησε στην παρουσίαση του νέου της σκούτερ που ονομάζεται Yamaha Majesty S για το 2014. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η τιμή του για την ιταλική αγορά. 

Γράφαμε τον Απρίλιο του 2013 για το σκουτεράκι της Yamaha που προοριζόταν σε περιορισμένες ασιατικές αγορές και μόνο: “Προς το παρόν το μοντέλο θα διατεθεί στην Ασιατική αγορά και την Ιαπωνία, ενώ δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το αν θα έρθει στην Ευρώπη το Majesty S, αν και μια τέτοια κίνηση θα έδινε πωλήσεις στην εταιρία με σήμα τα τρία διαπασών, διευρύνοντας παράλληλα την γκάμα”. Τελικά οι προβλέψεις μας αποδείχθηκαν σωστές.

Δίπλα στα σκούτερ πόλης της Yamaha, τα X-City, Xenter και D’ elight έρχεται να προστεθεί λοιπόν το νέο μοντέλο με ένα όνομα που είναι γνωστό από το παρελθόν. Τα Majesty που έχουν χτίσει ένα δημοφιλές προφίλ στην αγορά και έχουν πουλήσει πάνω από 150.000 μονάδες μέχρι σήμερα σε διάφορους κυβισμούς επανέρχονται στη μορφή του νέου “S”.

Το νέο Majesty S φοράει κινητήρα 125cc και ευελπιστεί να γοητεύσει ένα κοινό που θέλει ένα μικρών διαστάσεων, εύχρηστο σκούτερ πόλης που έχει καλές επιδόσεις… αλλά κρατάει χαμηλά και την κατανάλωση καυσίμου.

Το Majesty S 125 κινείται από έναν εξελιγμένο κινητήρα που πρωτοείδαμε στο “ψηλόροδο” Xenter και διαθέτει 125cc, είναι φυσικά τετράχρονος, 4βάλβιδος με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και ψύχεται με υγρό.

Για την τροφοδοσία του υπάρχει ηλεκτρονικός ψεκασμός που υπόσχεται να κάνει “ότι καλύτερο” για την πόλη, όπου το σκουτεράκι θα σπαταλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Η ιπποδύναμή του φτάνει τους 11.9 ίππους.

Η νέα ανάρτηση του Yamaha Majesty S χρησιμοποιεί ένα οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ – όπως και στο Xenter που διαθέτει μια εξαιρετική ανάρτηση – στοχεύοντας σε άνεση και κράτημα, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και η συγκέντρωση μαζών προς το κέντρο του σκούτερ.

Για την προοδευτική κίνηση-συμπίεση του αμορτισέρ χρησιμοποιούνται και σύνδεσμοι.

Το Majesty S είναι εφοδιασμένο με τροχούς 13 ιντσών με ζάντες 5 μπράτσων, ενώ στον μπροστινό τροχό βρίσκουμε ένα δισκόφρενο 267mm τύπου μαργαρίτας, με τον πίσω δίσκο να βρίσκεται στις 245 mm διαμέτρου.

Το νέο σκούτερ της Yamaha είναι κόμπακτ, περιορισμένων διαστάσεων με επίπεδο δάπεδο και αποθηκευτικό χώρο για δυο κράνη jet, ενώ ντουλαπάκι υπάρχει και κάτω από το τιμόνι.

Τα φώτα πορείας, όπως και το οπίσθιο φωτιστικό σώμα χρησιμοποιούν LED, τα όργανα χρησιμοποιούν αναλογικό κοντέρ και ψηφιακό χιλιομετρητή.


Tο νέο Yamaha Majesty S 125 θα διατίθεται στο δίκτυο της εταιρίας από τα μέσα Ιουνίου 2014 στην Ελλάδα σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς: άσπρο, μαύρο και γκρίζο ματ, με την τιμή να ανακοινώνεται στην Ιταλία στα 3.290 ευρώ. Για την τιμή του σκούτερ στην Ελλάδα θα υπάρξει  ανακοίνωση στο μέλλον από την κεντρική αντιπροσωπεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ